نتایج نشان داده است که فلفل قرمز و کلم بروکلی به طور موثری سلول های سرطانی را مهار می کنند. در مطالعات اخیر، محققان تاثیر تغذیه و رژیم غذایی را در سرطان های کشنده از جمله سرطان پانکراس و تخمدان مورد بررسی قرار دادند. در این تحقیق مشخص شد که یکی از ترکیبات موجود در فلفل قرمز به نام کاپسایسین که طعم تند فلفل را ایجاد می کند، قادر است موجب آپوپتوز سلول های سرطانی پانکراس شود، در حالی که بر سلول های طبیعی پانکراس چنین تاثیری نداشت. آپوپتوز، مرگ سلولی برنامه ریزی شده است و یکی از مکانیسم های طبیعی بدن برای از بین بردن سلول های سرطانی به شمار می رود.

در حقیقت این تحقیق اثبات کرد که ماده کاپسایسین یک عامل ضد سرطانی قوی است، روند آپوپتوز (مرگ سلولی برنامه ریزی شده) سلول های سرطانی را القا می کند و صدمات قابل توجهی را به سلول های طبیعی و سالم وارد نمی کند.

همچنین این محققان تاثیر ماده ای به نام فن اتیل ایزوتیوسیانات (PEITC) که یکی از اجزای موجود در سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی است را بر سلول های سرطانی تخمدان بررسی نمودند.

نتایج حاکی از این بود که فن اتیل ایزوتیوسیانات با پروتئینی به نام گیرنده فاکتور رشد اپیدرمال که در رشد تومورهای سرطانی تخمدان و برخی سرطان های دیگر موثر است، تداخل کرده و رشد تومور را مهار می نماید.

این تحقیق نشان داد که مصرف روزانه میوه و سبزیجات متنوع نقش بسزایی در پیشگیری و مقابله با سرطان ایفا می کند.