نام فارسی: پسته

نام انگلیسی: Pistachio

نام علمی: Pistacia vera

خانواده: Anacardiaceae, Pistaciaceae

خواص درمانی: ضد کم‌خونی، ضد سرطان، ضد آلزایمر، ضد پارکینسون، کاهش‌ دهنده چربی خون، کاهش‌ دهنده کلسترول خون، کاهش‌ دهنده مشکلات قلبی-عروقی، کاهش‌ دهنده وزن، محافظت از قلب، تقویت‌کننده قوای جنسی، آنتی‌اکسیدان.

  • روغن پسته در درمان درد کبد، دل آشوبگی و تقویت دهانه معده نقش دارد.
  • دم‌کرده پوست سبز پسته خاصیت ضد استفراغ دارد، همچنین برای تهیه مربا و ترشی نیز استفاده می‌شود.

ماده مؤثّره: کربوهیدرات، چربی، پروتئین، قند، ویتامین‌های: B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۹، C، پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، آهن، روی و منگنز، فیبر، اسیدهای چرب از جمله: اسید میریستیک، اسید پالمیتیک و اسید استئاریک؛ اسانس که از پوست استخراج شده و در برخی داروها استفاده می‌شود.

اندام مورد استفاده: میوه و پوست تازه و سبز پسته.

اشکال دارویی موجود: بیشترین مصرف پسته از میوه به صورت تازه یا خشک می‌باشد، از اسانس پوست و روغن پسته، در برخی موارد در داروهای فرآوری شده استفاده می‌شود.

نکات مهم: مصرف در حد اعتدال، فاقد عوارض جانبی می‌باشد.

پسته

 

پونه پورامینی (کارشناس ارشد گیاهان دارویی)

منبع: ۱- گیاهان دارویی و گیاه درمانی، تالیف دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، انتشارات دنیای تغذیه، تابستان ۱۳۸۹.

۲- سایت ویکی‌پدیا، دانشنامه آزاد، پسته.