کتاب «شیمی اسانس ها و عطردرمانی» تألیف دکتر علی شفقت استاد فیتوشیمی و شیمی آلی دانشگاه، از سوی نشر نگین سبلان در ۲۶۵ صفحه به چاپ رسیده است. این کتاب پاسخگوی نیازهای علمی محققین فعال در عرصه اسانسها، دانشجویان رشته های شیمی، داروسازی، پزشکی، گیاهان دارویی، میکروبیولوژی، کشاورزی، گیاه پزشکی و غیره در کلیه مقاطع تحصیلی (به خصوص دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی) و دیگر علاقه مندان و کاربرهای اسانسها می باشد. سرفصلهای کتاب به شرح زیر است:

فصل ۱- جنبه های عمومی  و آشنایی با اسانسها
فصل ۲- منابع گیاهی اسانس دار و تجارت
فصل ۳- روش های استخراج اسانس ها
فصل ۴- روشهای عملی جمع آوری گیاهان اسانس دار
فصل ۵- تکنیک های جداسازی ترکیب های اسانس
فصل ۶- تکنیک های شناسایی ترکیبات متشکله موجود در اسانس ها
فصل ۷- شیمی ترپن های هیدروکربنی؛ شیمی ترکیبات اکسیژن دار اسانس ها
فصل ۸- کاربرد اسانس ها و آروماتراپی (عطر درمانی)