عناب Ziziphus jujuba

عناب Ziziphus jujuba

میوه این گیاه رنگ قرمز دارد که دو نوع است که نوعی از آن به اندازه‌ی خرما و نوعی دیگر به اندازه‌ی فندق موجود است.

 طبیعت عناب، معتدل در حرارت و برودت و مایل به رطوبت است و دارای طعمی شیرین و لعاب‌دار است و دارای بویی ضعیفی هم‌چنین یک هسته مانند هسته کنجد است.

این میوه که با نام‌های دیگری از قبیل سیب کوهی، سیلانه، شیلانه و سنجد جیلان شناخته شده است، در درمان عفونت روده‌ها، برونشیت و درد کمر بسیار تأثیرگذار است.

قرار دادن این میوه در دندان، موجب تسکین دندان درد می‌شود.

خیساندن خرد شده‌ی این میوه با زرشک و خوردن آن جوش صورت را درمان می‌کند، خوردن مخلوط آب خیس کرده‌ی‌ این میوه با عرق کاسنی در درمان حصبه بسیار موثر است.

نویسنده: کلثوم فرضی