رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: بر اساس سیاست تغییر الگوی کشت و با رضایت روستاییان بسیاری از مزارع گیاهان پر آب بر در روستاها مانند زمین‌های کشت یونجه جای خود را به محصولات کم‌آب‌بر مانند باغ‌های پسته و گیاهان دارویی مانند گل‌محمدی داده است.
به‌گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی  «محمدرضا طلایی» افزود: این سازمان با استفاده از کارشناسان متخصص در امور زراعت و باغداری، شبکه نظارتی وسیعی را در روستاهای استان ایجاد کرده است و می‌تواند ارزیابی صحیحی از عملیات کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی تولیدشده توسط روستاییان داشته باشد.
وی بیان کرد: همچنین برای بهره‌مندی بیشتر روستاییان از ارزش افزوده اقتصادی فعالیت‌های کشاورزی، سیاست ایجاد واحدهای تبدیل محصولات خام کشاورزی به محصول نهایی در سطح روستاها و همچنین بالا بردن سطح زیر کشت گیاهان گلخانه‌ای که نسبت به تغییرات آب و هوایی مقاوم هستند در اولویت برنامه‌های جهاد کشاورزی استان قم قرار دارد.
طلایی ادامه داد: با برگزاری کلاس‌های آموزشی و توجیهی برای بهره‌برداران فعالیت‌های کشاورزی در روستاها، بسیاری از جوانان کشاورز روستایی با استفاده از تسهیلات بانکی در مناطق زندگی خود، کسب‌و‌کارهای مناسب به راه انداخته‌اند و با کاشت گیاهان دارویی و کم‌آب‌بر که صرفه اقتصادی دارد، چرخه حیات روستا را حفظ می‌کنند.

برداشت به لیمو

برداشت به لیمو

طلایی اضافه کرد: تغییر الگوی کشت و کشت گیاهان دارویی و کم‌آب‌بر به دلیل برخورداری از مزایای اقتصادی و هم به خاطر کم‌آب‌بَر بودن از ۲ سال گذشته در دستور کار جهادکشاورزی استان قم قرار گرفته و نزدیک به ۱۳۳هکتار از زمین‌های کشاورزی استان برای کشت این گیاهان اختصاص یافته است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم افزود: گسترش سطح زیر کشت گیاه گل‌محمدی به میزان ۲۰۰ هکتار از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی قم برای رشد اقتصادی بیشتر استان در بخش کشاورزی و اشتغال مردم مناطق روستایی است.
وی گفت: حدود ۱۰ قلم گیاه دارویی در استان قم شامل نعنا فلفلی، نعنا معمولی، شوید، به‌لیمو، بابونه، زیره سبز، بیدمشک، گل‌محمدی و زعفران کشت می‌شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان قم ادامه داد: در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت استان قم معادل ۱۰۴ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور است.
وی افزود: مجموع کشت سبز استان قم شامل ۲۰ هزار هکتار باغ و ۴۲ هزار هکتار زراعت شامل ۱۷ هزار و ۵۳۱ هکتار کشت جو، ۵۶۷۵ هکتار کشت گندم آبی، ۲۳۴۶ هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و انواع صیفی اختصاص یافته است.
طلایی اظهار کرد: میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۵ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، ۱۲۰۸ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.