به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایرنا، امان الله طوقی اظهار داشت: کشت این محصول در نیمه دوم آذر سال گذشته انجام و برداشت آن از نیمه دوم فروردین امسال آغاز شده است.
وی اظهار داشت: سطح زیر کشت محصول زیره سبز در خاش از ۸۰ هکتار به ۱۱۰ هکتار افزایش پیدا کرده و عملکرد این محصول در واحد سطح و در هر هکتار هزار کیلوگرم بوده که پیش بینی برداشت آن ۱۱۰ تن است.
مدیر جهاد کشاورزی خاش افزود: گیاه دارویی زیره در مقابل سرما، خشکی و شوری مقاوم و ارزش خوراکی، دارویی، بهداشتی و آرایشی فراوانی دارد که نقش طعم دهنده آن در غذاها و استفاده کاربردی آن بعنوان یک آنتی اکسیدان در پزشکی اهمیت آن را دو چندان کرده است.
طوقی ادامه داد: زیره گیاهی گلدار و از خانواده چتریان یا جعفری بوده که بصورت زراعی و با نیاز آبی کم تولید می شود که از ارزش غذایی، دارویی و اقتصادی بالایی برخوردار است.
وی بیان کرد: این محصول بر دو نوع زیره سبز و سیاه یا زیره کوهی و زیره کرمانی تقسیم شده که در شهرستان خاش نوع سبز آن در برخی مناطق از جمله مناطق مرزی روتک و نقاط گرنچین، پشتکوه، کارواندر و دشت آبخوان کشت می شود.
وی ادامه داد: نیاز کم این محصول به آب سبب گسترش کشت آن در شهرستان خاش شده است.
افزون بر ۸۰ گونه دارویی جنگلی و مرتعی درشهرستان خاش رویش می شود.
خاش در ۱۸۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.