استخراج اسانس با روش فشردن سرد (Cold Pressed)

اسانس مرکبات پرتقال لیمو فشردن سرد.
استخراج اسانس با روش فشردن سرد روشی است که بطور گسترده برای استخراج اسانس مرکبات مانند برگاموت، گریپ فروت، انواع لیموها، نارنگی، نارنج، پرتقال و … کاربرد دارد. در عمل، مقدار فراوانی از اسانس های مرکبات محصول فرعی صنایع فرآوری هستند. در این فرآیند اسانس به وسیله ی خراش دهی پوست و در هنگامی که میوه ها از روی برآمدگی های تیزی که در پوست میوه فرو می روند عبور داده می شوند، بدست می آید. این عمل باعث می شود که کیسه ها و غده های حاوی اسانس که در پوست میوه قرار دارند پاره شوند. سپس میوه ها برای جدا شدن آب میوه از پالپ ها و استخراج اسانس از پوست میوه، تحت فشار قرار می گیرند. اسانسی که در این روش تحت فشار و در معرض اسپری آب بدست می آید، در یک امولسیون ذخیره می شود. این مخلوط در مخزن مخصوصی جمع آوری شده و برای حذف مواد جامد تصفیه و فیلتر می گردد. استخراج اسانس مرکبات با روش فشردن سرد امروزه به طور مؤثری در سراسر دنیا استفاده می شود.

نجفی، فرزاد. عبادی، محمدتقی. عباسیان، جلال. ۱۳۹۰. فرایندهای برداشت، خشک کردن و فرآوری گیاهان دارویی و معطر. انتشارات دانشگاه شهید بهشتی تهران. ۳۸۰ صفحه