دکتر عبدالله قاسمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: غربال‎ گیری ۱۶ عصاره و اسانس گیاهان دارویی و معطر بومی چهارمحال و بختیاری بر کنترل باکتری‎های استرپتوکوکوس، لاکتوکوس از عوامل عفونت‎زای دستگاه تنفسی ماهیان سردابی بررسی شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد افزود: نتایج بررسی‎های آزمایشگاهی نشان داد ترکیبی از عصاره‎های سه گونه گیاهی مُورد، آویشن دنایی و مرزه بختیاری، خاصیت ضدباکتریایی قوی علیه این باکتری‎ها دارند.

دکتر عبدالله قاسمی گفت: پس از این مرحله تاثیر ضد میکروبی این عصاره‌های استخراجی در مزارع پرورش ماهی آلوده به باکتری‌های عفونت‌زا بررسی و نتایج آن با اثر آنتی‌بیوتیک رایج شیمیایی به نام اریترومایسین مقایسه شد.

به گفته وی، آزمایش‎ها نشان داد عصاره‌های گیاهان دارویی بررسی شده باعث درمان ۹۰ درصد ماهیان سردابی دچار عفونت دستگاه تنفسی شده است درحالی که اریترومایسین فقط ۵۰ درصد ماهی‎ها را از عفونت نجات داده است.

وی خاطرنشان کرد: دسترسی آسان به مواد اولیه، هزینه کم تولید، اثربخشی قوی‌تر از مزایای ساخت آنتی‌بیوتیک‌های گیاهی به جای نوع شیمیایی آن به ویژه اریترومایسین است.

رئیس دانشگاه آزاد شهرکرد افزود: این داروی طبیعی علاوه بر خاصیت ضد میکروبی، تقویت کننده دستگاه ایمنی و بهبود دهنده کیفیت بافت‌های بدن ماهیان سردابی(قزل آلا) از نظر جنبه‎های تغذیه‎ای و خوراکی می‌شود.

به گزارش ایسنا، نتایج این تحقیق در مجلات علمی کشور آلمان و همچنین کنگره گیاهان دارویی به چاپ رسید.