انجمن ادویه اروپا

European Spice Association (ESA)

 .

ادویه در زبان عربی جمع مکسر دواء می‌باشد و به گیاهان و طعم دهنده‌هایی اطلاق می‌گردد که برای مقاصد خوراکی یا دارویی به کار می‌روند.

از ادویه‌ها برای تقویت مزه غذا و یا حتی داروها استفاده می‌شود. در فرهنگ‌های مختلف گیاهان متعددی جهت طعم دادن به غذاهای مختلف به کار می‌رود و شاید راز تفاوت عمده در طعم غذاها در ملل مختلف علاوه بر نحوه پخت، به طور عمده به ادویه‌جات به کار رفته در آنها مربوط می‌شود.

به عنوان نمونه در آشپزی هندی و بلوچی و پاکستانی به علت استفاده فراوان از انواع ادویه و طعم دهنده‌های گرم، طعم تند طعم غالب بر غذاها می‌باشد. اما این در هند بیشتر و پاکستان کمی کمتر و در جنوب ایران بلوچستان خیلی کم استفاده میشود.

اروپا یکی از مراکز بزرگ مصرف کننده ادویه ها در جهان است بطوریکه حجم بالایی از گیاهان ادویه ای تولید شده در کشورهای آسیایی به این قاره صادر می شود.

سالهاست که انجمن ادویه اروپا در رابطه با قانون گذاری و نظارت بر شرکت های واردکننده و توزیع کننده این محصولات در اروپا تاسیس شده است و تمامی کشورهای اتحادیه اروپا بهمراه ترکیه در این انجمن حضور دارند.

 آدرس سایت: http://www.esa-spices.org/