به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی به نقل از همشهری، محسن احتشام هدف از اجرای این طرح را بهبود کیفی زعفران ایران دانست و افزود: در این طرح مراحل برداشت و جداسازی زعفران به صورت استاندارد اجرا می‌شود و از ناخالصی‌های زعفران کاسته خواهد شد.

وی با بیان این‌که با اجرای این طرح استانداردهای تولید زعفران مرغوب رعایت و صادرات زعفران نیز بهتر می‌شود، به تفاوت قیمتی زعفران تولید شده در این شیوه اشاره و اظهار کرد: زعفران‌های تولیدی در قالب این طرح به علت کیفیت بالایی که دارد با اختلاف قیمتی حداقل ۲۰۰ هزار تومان در بازار خریداری می‌شود.

مسئول اجرایی طرح بهبود کیفیت و شناسه تولید زعفران ایران در استان خراسان جنوبی نیز به فرآیند اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: در قالب این طرح پایگاه‌های فرآوری زعفران به صورت مردمی در روستاها راه‌اندازی و عملیات فرآوری آن در این پایگاه‌ها انجام می‌شود.

محمدعلی شوشتری با اشاره به این‌که جداسازی و فرآوری زعفران در این پایگاه‌ها از استانداردهای خاصی تبعیت می‌کند، افزود: رعایت نکات بهداشتی و خشک کردن اصولی و سریع زعفران با دستگاه‌های خشک‌کننده از جمله این استانداردهاست.وی به شناسه تولید زعفران اشاره کرد و گفت: به زعفران تولیدی در هر پایگاه یک کد ۱۵ رقمی داده می‌شود که تمام مشخصات محصول شامل نام تولید‌کننده، روستای محل تولید، سال تولید و مشخصات مزرعه را همراه دارد.شوشتری تاکید کرد: کد ۱۵ رقمی زعفران، شناسنامه محصول است که مانع تقلب در زعفران خواهد شد و زعفران باکیفیت از بی‌کیفیت را جدا می‌کند.

 


کلیدواژه ها : , ,