کاشت زرشک:

*خاک مناسب برای پرورش گیاه زرشک، خاکی آهکی با بافت لومی تا لومی شنی است.

*بهترین زمان برای کاشت نهال زرشک به صورت پاجوش اواخر آبان و اوایل آذر است.

*مناطق کوهپایه ای بهترین مناطق کشت و پرورش زرشک است.

*فاصله کاشت ۲ گیاه زرشک از یکدیگر روی پشته ها باید حداقل ۴ متر باشد.

*مناسب ترین روش برای تکثیر زرشک استفاده از پاجوش ۲ تا ۳ ساله و از درختان حداقل ۶ تا ۱۰ ساله است.

عملیات داشت:

*زمان خواب درخت بهترین زمان چالکود است.

*آبیاری بیش از اندازه در زمان گل دهی زرشک باعث ریزش گل و کاهش تولید می شود.

*بهترین مدار آبیاری ۸ تا ۱۲ روز است.

*رعایت نکات بهداشتی در طول چرخه تولید و فرآوری محصول در افزایش صادرات نقش مهمی دارد.

*استفاده از یخ آب روشی مناسب برای مبارزه با علف های هرز و آفات زرشک در زمستان است.

هرس زرشک:

*هرس و تغذیه اصولی، راهکاری کلیدی در مبارزه با سال آوری زرشک است.

*هرس از سال چهارم همزمان با جدا کردن پاجوش ها آغاز می شود.

*مناسب ترین روش هرس درخت زرشک ۲ تا ۳ پایه است.

*هرس هر ۲ سال یک بار از برداشت زرشک در آبان انجام می شود.

*هرس پاییزه و حذف ترک های روی تنه و سوزاندن آن ها نقش مهمی در کاهش خسارت زنبور شاخه خوار دارد.

برداشت زرشک:

*برای حفظ رنگ قرمز زرشک و بازارپسندی آن باید عملیات خشک کردن با حرارت ملایم و مطلوب و نگهداری آن در شرایط عادی با رطوبت بالا انجام می شود.

*از انباشته کردن زرشک تازه روی هم به قطر بیش از ۱۰ سانتی متر خودداری کنید.

*استفاده از هورمون اتفن ۲ تا ۳ هفته مانده به برداشت موجب تسهیل در امر برداشت و کاهش هزینه ها می شود.

*بهترین روش برداشت زرشک با شاخه است.

*مناسب ترین روش خشک کردن محصول زرشک در جایگاه های بهداشتی زرشک خشک کنی و به صورت داربستی است.

 

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی


کلیدواژه ها :