محققان اصفهانی نخستین بار در کشور رقیق کننده گیاهی اسپرم قوچ مقاوم در برابر اشعه گاما ساختند .

دکتر نجفی معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان امروز با بیان اینکه در این روش از عصاره گیاهی جنسینگ و خارخاسک به عنوان رقیق کننده اسپرم استفاده شده است گفت: این ماده پس از تلقیح مصنوعی در برابر اشعه گاما قرار گرفت و ضرر اشعه و تاثیرآن در ناباروی دام کنترل شد .

مجری این طرح نیز با اشاره به انتخاب قوچهای با نژاد برتر در این روش گفت: اسپرم با استفاده از روشهای تلقیح مصنوعی در محیطهای رقیق کننده برپایه اصول گیاهان دارویی قرار می گیرد.

آقای صفوی پور زنده ماندن و تحرک اسپرم ، بهبود پارامترهای اسپرم ، جلوگیری ازکاهش اسپرم بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت و حفظ کیفیت را ازمزایای این طرح دانست و گفت:جلوگیری از مضرت اشعه گاما ، حفظ شکل ظاهری اسپرم و افزایش درصد تحرک نیز از مزایای دیگر این روش است .

وی هزینه اجرای این طرح را ۱۰۰ میلیون ریال برآورد کرد و گفت: این روش در مدت یک سال اجرا شده است .

این طرح مرداد امسال به صورت همزمان در آزمایشگاه بیوتولوژی دانشگاه آزاد خوراسگان ،آزمایشگاه آندورولوژی پژوهشکده رویان و آزمایش کنترل کیفی شرکت داروسازی گل دارو اجرا شده است .