×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : یکشنبه, ۲۷ اسفند , ۱۴۰۲  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
بررسی تأثیر عصاره هیدروالکلی برگ کرفس کوهی بر ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و بیان ژن BMP7 در بافت چربی سفید رت

مقاله : بررسی تأثیر عصاره هیدروالکلی برگ کرفس کوهی بر ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و بیان ژن BMP7 در بافت چربی سفید رت

فاطمه هاشمی شهرکی۱، کیهان قطره سامانی* ۲، نوشا ضیاء جهرمی۳، اکرم یعقوبی۴

۱کارشناسی ارشد ۱-دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، شهرکرد، ایران

۲دکتری ۲-دانشیار، مرکز تحقیقات بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران ، kgsamani@yahoo.com

۳دکتری ۳-استادیار گروه بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، شهرکرد، ایران

۴کارشناسی ارشد ۴-کارشناسی ارشد بیوشیمی، مرکز تحقیقات سلولی ومولکولی ،دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده:

مقدمه: چاقی در حال حاضر یکی از مشکلات عمده در سراسر جهان است. کرفس کوهی گیاهی است که تأثیر آن بر لاغری گزارش شده است.

هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصاره کرفس کوهی بر سطح آنتی‌اکسیدانی پلاسما و تغییر بیان ژن BMP7 در سلول­های چربی سفید در رت است.

روش بررسی: هشتاد سر رت نر از نژاد ویستار به دو گروه ۴۰ تایی A وB  و هر گروه به چهار زیر گروه ده تایی تقسیم شدند. گروه A برای کنترل جلو گیری از چاقی (پیشگیری) و گروه B برای بررسی کاهش چاقی استفاده شد. پس از مداخله، بافت چربی سفید جهت اندازه‌گیری بیان ژن BMP7، کبد جهت بررسی آنزیم کاتالاز و خون برای تعیین ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و پاراکسوناز ۱ گرفته شد.

نتایج: عصاره کرفس کوهی بر خلاف انتظار ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی را در هر دو گروه کاهش داده است ولی باعث کاهش وزن در زیرگروه دریافت‌کننده عصاره در گروه پیشگیری شده است. این عصاره میزان فعالیت آنزیم پاراکسوناز ۱ سرم در زیرگروه دریافت‌کننده نسبت به زیرگروه رژیم غذایی پرچرب را کاهش (۰۱۱/۰ =P) و آنزیم کاتالاز را در کبد افزایش داده است

(۰۰۲/۰ P=). عصاره هیدروالکلی کرفس کوهی در زیرگروه دریافت‌کننده از گروه پیشگیری نسبت به زیرگروه کنترل چرب، میزان بیان ژن BMP7 (012/0  (P=را افزایش داده است.

نتیجه‌گیری: عصاره هیدروالکلی کرفس کوهی در مرحله پیشگیری از چاقی نقش مؤثری بر جلوگیری از افزایش وزن و همچنین افزایش فعالیت کاتالاز کبد دارد و با افزایش بیان ژن BMP7 احتمالاً باعث قهوه‌ای شدن بافت چربی سفید می‌شود. باید درنظر داشت مصرف عصاره این گیاه با کاهش ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی سرم احتمالاً استرس اکسیداتیو را تشدید می‌کند.

 

برای دریافت مقاله کامل روی دکمه دانلود کلیک کنید

 

دانلود

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.