به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی به نقل از ایرنا، کهزاد سرطاوی افزود: جلبک‌های دریایی بوشهر از جمله گونه های ‎ارزشمندی هستند که مورد بی توجهی قرار گرفته اند

وی اضافه کرد: برخی از گونه‌ های جلبک قهوه‌ای، قرمز و سبز دارای ارزش بالایی هستند به عنوان مثال سه گونه از این جلبک ها مانند سارگاسوم، گراسیلاریا و کالرپا در صنایع مختلف لبنیات سازی، کود کشاورزی، تغذیه دام و طیور و پزشکی کاربرد دارند.

سرطاوی اظهار کرد: تا کنون ۲۰ طرح تحقیقاتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برای ساخت ترکیبات ضد ویروسی و آنتی اکسیدانی از جلبک ها انجام و هشت گونه از جلبک‌ها نیز برای انجام تحقیقات به فرانسه فرستاده شده است.

وی با بیان اینکه این نوع جلبک‌ها در مناطق دیگری از کشور نیز وجود دارند، بیان کرد: طرح کشت و پرورش آزمایشی این سه نوع جلبک اجرا شده و از ۲ گونه سارگاسوم و گراسیلاریا نتایج خوبی به دست آمده است.

سرطاوی ادامه داد: اکنون از این جلبک‌ها برای تهیه کود گیاهی، غذای شتر مرغ و ماهی و تولید آگار که در آزمایشگاه برای تهیه محیط کشت و درمان برخی بیماری‌ها مانند دیابت و زخم معده کاربرد دارد، استفاده می ‌شود.

این کارشناس گفت: در استان بوشهر به اندازه کافی جلبک داریم اما به علت نبود سرمایه گذار و مشکلات فرآوری هنوز نتوانسته ایم از این ظرفیت بخوبی استفاده کنیم.

سرطاوی بیان کرد: هر کیلو آگار در خارج از کشور ۱۵ میلیون ریال قیمت دارد و اگر ما بتوانیم این ماده را از جلبک‌های استان تهیه کنیم، می توانیم بازار خوبی برای آن داشته باشیم.