به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی ، محسن پویان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایسنا خراسان‌جنوبی اظهار کرد: گیاه کما که نام دیگر آن آنغوزه است، گیاهی ۶ ساله بوده که در سال آخر گل و بذر تولید می‌کند و در اواخر زمستان تا اواسط بهار می‌روید.

Ferula assa-foetida آنغوزه

Ferula assa-foetida آنغوزه

وی با بیان اینکه گیاه کما، گیاهی مقاوم در مقابل تنش‌های کم‌آبی، بادهای گرم و خشک و زمین‌های کم‌بهره نیمه‌بیابانی است، افزود: این گیاه با شرایط اقلیمی خراسان‌جنوبی تطابق و سازش حاصل کرده است.

مدیر پروژه دهکده گیاهان ‌دارویی جهاددانشگاهی استان تصریح کرد: این گیاه، خواص دارویی فراوانی دارد که از آن جمله می‌توان به خواص ضد تشنج، ضد ویروس و باکتری نام برد.

پویان ادامه داد: این گیاه برای درمان هیستری، دفع انگل‌های روده‌ای به‌ویژه انگل‌های تک سلولی مفید است و برای فلج، رعشه و سستی اعضاء کاربرد دارد.

وی یادآور شد: گیاه آنغوزه مقوی معده بوده و از آن برای کاهش عوارض صرع کودکان استفاده می‌شود و عصاره آن همراه با زوفا و انجیر برای تسکین درد دندان فاسد کاربرد دارد و صمغ آن در صنایع داروسازی و چسب کاربرد دارد.

پویان خاطر نشان کرد: مناطق شرق و غرب و مرکز استان، مهم‌ترین مناطق رویش گیاه کما در استان هستند.