نام فارسی: بادام

نام انگلیسی: Almond

نام علمی: Prunus dulcis

خانواده: Rosaceae

خواص درمانی: مغز و روغن بادام (شیرین): ضد سرطان از جمله سرطان پروستات، روده و دهانه رحم، ضد آلزایمر، ضد کم‌خونی، ملین و رفع التهابات روده‌ای، کاهش‌دهنده کلسترول بد LDL، کاهش‌دهنده چربی و کمک به لاغر شدن، کاهش‌دهنده سنگ کیسه صفرا، کاهش‌دهنده دیابت و قند خون، محرک سیستم ایمنی بدن، مقوی ماهیچه‌های بدن، متعادل نمودن فشار خون، افزایش حافظه، افزایش قوای جسمی، تقویت عملکرد ریه و دستگاه تنفسی، جلوگیری از پوکی استخوان و دندان‌ها.

  • استفاده از روغن بادام به صورت موضعی: سبب التیام التهابات و سوختگی‌های پوست، کاهش خارش، تسکین و نرم‌کنندگی برای پوست‌های خشک و دارای اگزما.

ماده مؤثّره: روغن، گلوکزیدهای سیانوژنیک، آمیگدالین و اسیدهای چرب، مانند: اسیدلینولئیک و اسیدپالمتیک؛ ویتامین‌هایی مانند: آهن، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، روی، مس، پتاسیم، E، B۲، سلنیوم، پروتئین، فیبر و کربوهیدرات می‌باشد.

اندام مورد استفاده: مغز بادام.

اشکال دارویی موجود: مغز بادام به صورت خوراکی و روغن بادام.

نکات مهم: روغن بادام تلخ به علت داشتن گلوکزیدهای سیانوژنیک برای استفاده خوراکی سمّی می‌باشد و استفاده تنها برای مصارف موضعی می‌باشد.

  • مصرف در دوران بارداری و شیردهی بسیار مفید می‌باشد.همه چیز درباره بادام

 

پونه پورامینی (کارشناس ارشد گیاهان دارویی)

منبع: ۱- گیاهان دارویی و گیاه درمانی، تالیف دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، انتشارات دنیای تغذیه، تابستان ۱۳۸۹.

۲- سایت ویکی‌پدیا، دانشنامه آزاد، بادام.