زردچوبه

زردچوبه Curcuma longa

قسمت مورد استفاده این گیاه دارویی، ریزوم یا ساقه های زیرزمینی آن بوده که پس ازخارج نمودن از زمین قسمت های اضافه را جدا نموده و با آب می شویند.

غِرغِره دَم کرده زردچوبه برای درمان التهاب لثه توصیه شده است.

زردچوبه برای درمان بیماری های گوارشی نقش دارد و گیاهی با خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی قوی است و این خواص زردچوبه باعث شده است که مصرف آن در بیماری‌های گوارشی، کبدی مورد توجّه قرار گیرد.

زردچوبه سرشار از نیاسین، ویتامین ب ۳، کلسیم، آهن، روی، مس، پتاسیم و منیزیم است و دارای ماده‌ای به نام کورکومین است که عامل ‌رنگ زردچوبه و آنتی اکسیدان قوی است که باعث سم‌زدایی در بدن می‌شود.

بهترین ظروف برای نگهداری آن ظروف آلومینیومی و شیشه‌های رنگی (قهوه‌ای) است، هم چنین در ظرف باید بسته باشد.

رفع دندان درد را می توان با جویدن ساقه زیرزمینی زردچوبه برطرف نمود.