به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی، حسین پیرحیاتی در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: به استناد بررسیهای کارشناسان در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بیش از ۱۲۰۰ گونه گیاهی در ایران وجود دارد که ۱۶۷ گونه آنها شناسایی و جمعآوری شده است.
وی با بیان اینکه ۲۷ گونه گیاهی خاص استان لرستان هستند، افزود: نحوه بهرهبرداری منابع گیاهی در استان به دو صورت صنعتی و سنتی انجام میشود.
پیرحیاتی با اشاره به راهکارهای رونق گرفتن گیاهان دارویی اظهار کرد: این راهکارها شامل توسعه طرح زیر کشت گیاهان دارویی، ارتقاء آگاهی و دانش فنی متقاضیان گیاهان دارویی، بازاریابی مناسب، فراهم کردن صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات دارویی و تأمین اعتبار و تسهیلات کم بهره و مدتدار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان یادآور شد: با توسعه سطح زیر کشت گیاهان دارویی و استفاده از کلیه ظرفیت موجود در استان میتوان به افزایش اشتغالزایی و کارآفرینی، افزایش درآمد خانوارها، سود کلان و ارزآوری دست یافت. فعالیت در زمینه گیاهان دارویی به دلیل عدم نیاز به ماشینآلات خاص و امکان فرآوری در استان با توجه به زیرساختهای موجود توسط بخش خصوصی امکان توسعه را فراهم میکند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه ارتباط دادن گیاهان دارویی و صنعت داروسازی گفت: با حضور رئیس جهاد کشاورزی و نمایندگان شرکتهای داروسازی به منظور هموار کردن مسیر بین تولید محصول با فروش تضمینی آن جلساتی تشکیل شده و دفتر امور گیاهان دارویی وزارتخانه با شرکتهای داروسازی و صنایع تبدیلی هماهنگیهایی از طریق معرفی متقاضیان تولید گیاهان دارویی، ارائه تسهیلات سرمایه در گردش و تولیدکنندگان گیاهان دارویی انجام شده است.
پیرحیاتی خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع آب و هوایی، اختلاف ارتفاع و رویشگاههای طبیعی استان میتوان گفت کلیه گیاهان دارویی سازگار مستعد کشت هستند اما سیاستگذاری کشت گیاهان در جهت کاشت محصولات با خرید تضمینی از سوی کارخانجات فرآوری محصولات دارویی است. به طور مثال کشت گیاه دارویی مرزه خوزستانی با توجه به زیرساختهای موجود و امکان فرآوری در استان از دسته گیاهان مستعد در استان هستند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سطح زیرکشت گیاهان دارویی استان در سال گذشته را ۴۳۵٫۸ هکتار با تولید ۵۲۵۷٫۱ تن اعلام کرد.
https://medplant.ir/?p=24914