رئیس بخش تحقیقات مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان اصفهان گفت: در طرحی پژوهشی سازگاری و عملکرد ۷۴ ژنوتیپ از انواع گونه های آویشن از نقاط مختلف کشور در وسعت ۲ هزار مترمربع ایستگاه تحقیقاتی فزوه اصفهان بررسی شد.

آقای زینلی افزود: با بررسی این ژنوتیپها ازنوع دنایی، کوهی ، زیرگونه دنایی ، باغی و کرک آلود ۱۴ ژنوتیپ انتخاب شد که از عملکرد و ترکیبات ماده موثره بالایی برخوردار هستند.
وی مدت اجرای این طرح را چهار سال با ۳۰ میلیون ریال هزینه اعلام کرد و گفت: درتحقیقات مشخص شد این ۱۴ ژنوتیپ شامل چهار ژنوتیپ دنایی ، سه باغی ، ۲کرک آلود و پنج آویشن کوهی علاوه براینکه عملکردشان سه برابر بیشتر از دیگر ژنوتیپها است، مقاوم به خشکی ، دارای ۴۰ نوع ترکیب ماده موثره و ازکیفیت مطلوبتری نیز برخوردار هستند.
مدیر بخش تحقیقات مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان اصفهان افزود: عملکرد آویشنهای محلی درهرهکتار حدود پنج تن است درحالیکه عملکرد رقمهای انتخاب شده ۱۴ تن درهرهکتاراست .
آویشن ،گیاهی کوهستانی و معطر ودارای طبیعتی گرم و خشک است .
این گیاه دارویی خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارج دارد و برای تقویت اعصاب، درمان افسردگی، خستگی و بی‌خوابی مفید است.


کلیدواژه ها :