گریپ فروت Grapefruit نام علمی Citrus paradisi

این میوه را در زبان انگلیسی «میوه خوشه‌ای» (grape+fruit) می‌نامند این است که به شکل خوشه به مقدار زیادی حتی تا دوازده تا بر روی شاخه می‌روید. (مانند انگور). دم کرده گل‌های دارابی برای رفع تب موثر است.

دارابی در درمان کم اشتهایی، اختلالات مفصلی و عفونت‌های ریوی، تشنج، بندآمدن ادرار، سوءهاضمه، سرماخوردگی و زخم‌های عفونی، کمبود قند و مواد حیاتی، خارش، بواسیر و خونریزی آن موثر است.

عصاره هسته گریپ فروت خواص دارویی قوی دارد.

گریپ فروت

گریپ فروت

گریپ فروت در حال حاضر در چین، هند، خاورمیانه و در ایران هم در شمال و هم جنوب پرورش داده می‌شود.

تولید :

در سال ۲۰۰۷ آمریکا با یک میلیون و ۵۸۰ هزار تن تولید سالانه بزرگترین تولیدکننده گریپ‌فروت و پومیلو بود و پس از آن چین با ۵۴۷ هزار تن، آفریقای جنوبی، مکزیکی و سوریه در رده‌های بعدی قرار داشتند. در سال ۲۰۰۷ تولید دارابی در ایران ۴۸ هزار تن بوده است.

دو رگه حاصل از چند تلاقی شدن یا پوملو با پرتقال می باشد

این میوه در سال ۱۸۳۰ در غرب هندوستان شناخته شد . این گونه بر خلاف پوملو فقط جنین حاصل از زیگوت تولید می کند ، دارای توانایی تولید بذور چند جنینی ( نوسلار و حاصل از زیگورات ) است .
میوه گریپ فروت در مناطق مرطوب گرمسیر و نیمه گرمسیر از کیفیت خوبی برخوردار است در حالیکه میوه گریپ فروت های تولید شده در مناطق میدیترانه ای دارای آب میوه با اسیدیته بالا ، پوست کلفت و کم آب است . مصرف این میوه در آمریکای شمالی ، اروپا و ژاپن خیلی رایج است

درختان گریپ فروت دارای رشد زیاد و حجم شاخساره بالایی هستند و با داشتن اسکلت قوی ، خوشه های سنگین میوه را به خوبی تحمل می کنند . همچنین شکل برگ ها یکنواخت تر و بزرگ تر از برگ های پرتقال ، نارنگی ، لیمو یا لایم بوده و از فیلوتاکسی ۵/۲ ( پرتقال دارای فیلوتاکسی ۵/۳ است ) تبعیت می نمایند .

گل های خوشه ای این گونه از نوع کامل بوده و از لحاظ ساختمانی مشابه سایر گونه های مرکبات هستند . قطر میوه بسته به رقم پایه و شرایط رشد درختان بین ۸-۱۴ سانتی متر است . در نیمکره شمالی میوه ها اواخر مهرماه تا تیرماه برداشت می شوند . چنانچه میوه ها دیر برداشته شوند ، بذر ها در داخل میوه جوانه زده که سبب کاهش بازار پسندی میوه می شود .

در گونه میوه گریپ فروت ارقام مختلفی از بذر دار تا بی بذر وجود دارد . در ایران میوه های تولید شده در منطقه جیرفت از بهترین کیفیت برخوردارند .

با آنکه در دنیا میوه آن بسیار مورد توجه است اما در ایران به دلیل تلخی غشا آبدان ها ، کمتر مورد توجه قرار گرفته است .

مهمترین ارقام گریپ فروت کشت شده در ابران:

گریپ فروت گوشت سفید:

) رقم دانکن ( Duncan )

) رقم مارش ( Marsh )

گریپ فروت گوشت قرمز:

) رقم تامسون ( Thompson )

) رقم بلاش ( Red blush )

) رقم شامبرگ ( Shambarg )

رقم دانکن ( Duncan )

یکی از قدیمی ترین ارقام گریپ فروت است و دارای بزرگ ترین اندازه میوه است . رقم دانکن برای اولین بار در سال ۱۸۷۵ میلادی روی نهال هایی که دن فیلیپ به فلوریدا آورده بود و در باغ دانکن کشت شده بود شناسایی شد . به عقیده بعضی از گیاه شناسان مرکبات ، سایر ارقام این گونه از رقم دانکن گرفته شده اند . این رقم دارای ویژگی های زیر است :

رقم دانکن

داشتن مقاومت نسبی و خوب به سرما

میوه های آن اغلب اوقات پربذر می باشد

در اغلب مناطق کشت شده به خصوص در مناطق میدیترانه ای دارای پوست کلفتی می باشد

رنگ گوشت آن سفید میباشد که گاهی بعضی از مردم فکر می کنند که میوه نرسیده است

میوه ی آن فوق العلاده پر آب می باشد

یکی از زودرس ترین میوه های گریپ فروت را دارد که یکی از مزیت های آن می باشد زیرا با سرما برخورد نکرده و مورد علاقه باغداران است

گریپ فروت یکی از مرکبات بعمل آمده در طبس گریپ فروت است که در لابلای درختان نارنج دیده می شود .
انواع سرخ و صورتی آن سرشار از بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل می سازد. –

فیبر گیاهی اش فراوان، ولی مقدار کالری اش جزئی است.

– دارای بیوفلاوونوئید و شماری دیگر از مواد گیاهی است که از انسان در مقابل بروز سرطان و بیماری های قلبی مراقبت می کنند. –

امکان دارد در افراد حساس به مرکبات، واکنش حساسیت زا ایجاد کند.

گریپ فروت، میوه ای توپر، خوش طعم و مغذی است. نصف گریپ فروت، افزون بر ۵۰ درصد مقدار مجاز خوراکی توصیه شده ی (RDA) ویتامین C را در بردارد.

هم چنین ۳۲۵ گرم پتاسیم، ۲۵ میکروگرم فولات، ۴۰ میلی گرم کلسیم و ۱ میلی گرم آهن دارد. یک فنجان گریپ فروت شیرین نشده( بدون شکر) مقدار ۹۵ میلی گرم ویتامین C و بیش از ۱۵۰ درصد مقدار مجاز خوراکی توصیه شده (RDA) دارد. هم چنین بسیاری از سایر مواد مغذی در چنین میوه ی تازه ای جای گرفته است. در گذشته، بسیاری از مردم، از خوردن گریپ فروت بدون شکر، به خاطره عصاره ی تلخ و ترش آن، خودداری می کرده اند، ولی به طور معمول با آمیختن آب گریپ فروت سرخ یا صورتی با سفید، مزه ی شیرین حاصل می شود. اگر آب پرتقال یا گریپ فروت را با هم در آمیزیم، نوشابه ی نیروبخشی پدید می آید که نیاز به شیرین کردن ندارد. به موجب برنامه های رژیم غذایی که طی سال ها از سوی سازمان نظارت بر مواد غذایی و دارویی آمریکا(FDA) تنظیم یافته، معلوم شده است که گریپ فروت از قدرت بی نظیری برای سوزاندن و از بین بردن چربی ها برخوردار است.

گریپ فروت، میوه ی مفیدی برای متعادل ساختن وزن بدن شمرده می شود؛ و مقدار زیاد فیبر گیاهی اش، گرسنگی را فرو می نشاند.

چنان چه می خواهید از وزن تان بکاهید، روزانه پیش ازهر خوراکی، آن را بخورید تا جلوی پرخوری تان را بگیرد، در ضمن میان وعده ی ایده آلی به شمار می رود.

جالب این که گریپ فروت سرشار از پکتین (فیبر محلول)‌ است که به کاهش کلسترول خون کمک می کند. وانگهی، پژوهش های اخیر حاکی از آن است که میوه ی مورد بحث، دارای مواد دیگری است که از بروز بیماری ها پیشگیری می کند.

به عنوان مثال، گریپ فروت های سرخ و صورتی، سرشار از لیکوپن هستند و این ماده، یک ماده ی آنتی اکسیدان است که به نظر می آید خطر بزرگ شدن پروستات را کاهش می دهد. محققان هنوز مکانیسم عملکرد لیکوپن را نشان نداده اند، لیکن بررسی ۶ ساله ی دانشگاه هاروارد که توسط ۴۸ هزار پزشک و سایر کارشناسان بهداشت صورت گرفت، حکایت از آن داشته است که مصرف ۱۰ وعده مواد غذایی سرشار از لیکوپن در هفته، سبب کاهش ۵۰ درصد سرطان پروستات می شود.

از دیگر مواد گیاهی موجود در گریپ فروت، می توان از اسیدفنولیک نام برد که مانع تشکیل نیتروزامین(مواد سرطان زا) بالیموندیدترپن و مونوترپن می شود. مواد مذکور موجب تولید آنزیم هایی می شوند که در جلوگیری از پیدایش سرطان اثر دارند و نیز بیوفلاوونویید که از عملکرد هورمون هایی که باعث رشد غده (تومور) می شود، جلوگیری می کند.

گروهی از مبتلایان به روماتیسم مفصلی، لوپوس و شماری دیگر از مبتلایان به اختلالات التهابی دریافته اند که مصرف هر روزه ی گریپ فروت نشانه های مرضی شان را کاهش می دهد. تصور می رود که این ویژگی از مواد شیمیایی گیاهی که مانع ایجاد پروستاگلاندین یعنی ماده ی التهاب زاست، ناشی می شود. افرادی که به مرکبات حساسیت دارند، احتمالا در برابر گریپ فروت نیز از خود حساسیت نشان می دهند. این حالت ممکن است به خاطر خود میوه یا روغن موجود در پوست آن باشد.

سایر خواص غذایی و درمانی گریپ فروت:

۱ـ میوه ی گریپ فروت، اشتها را تقویت می کند.

۲ـ گریپ فروت، عمل هضم را آسان می کند و ترشح شیره ی معدی و کیسه ی صفرا را سرعت می بخشد.

۳ـ گریپ فروت دارای ویتامین C و بیوفلاوونوئید است. این ها در حفظ سلامت قلب و عروق بدن مؤثرند.

۴ـ گریپ فروت به تولید قند و مواد حیاتی مورد نیاز بدن کمک می کند.

۵ـ گل های گریپ فروت، خاصیت ضد تشنج و لرز را دارد و دم کرده ی آن را موقع تشنج، زکام و تب می نوشند.

۶ـ اگر گریپ فروت را صبح ناشتا بخورند، خواص ادرارآور آن زیاد می شود و سموم را از بدن خارج می کند .

۷ـ گریپ فروت، خون را تصفیه می کند و کلیه و کبد را پاک می سازد.

۸ـ گریپ فروت، ضد خونریزی بواسیر است.

۹ـ گریپ فروت، میوه ای خنک است و عطش را رفع می کند.

۱۰ـ گریپ فروت، اختلالات مفصلی را درمان می کند.

۱۱ـ گریپ فروت، برای کسانی که موهای سرشان می شکند، تجویز می شود.

۱۲ـ گریپ فروت، برای کسانی که عفونت های ریوی و تب خیز دارند مفید است.

۱۳ـ گریپ فروت، علاوه بر مواد معدنی (آهن و کلسیم) دارای ویتامین های B3 ,B2 ,B1,A است.

مضرات :

امکان دارد در افراد حساس به مرکبات، واکنش حساسیت زا ایجاد کند.

افرادی که به مرکبات حساسیت دارند ، احتمالا در برابر گریپ فروت نیز از خود حساسیت نشان می دهند . این حالت ممکن است به خاطر خود میوه یا روغن موجود در پوست آن باشد .
گریپ فروت را نباید بهمراه تعدادی از داروها خورد زیرا اثر آنها را چند برابر می کند مثلا کسیکه داروی فشار خون مصرف می کند اگر آنرا با گریپ فروت بخورد اثر دارو زیادتر شده و شخص فشار خونش بشدت پائین می آید و خطرناک است.

برخی دیگر از خواص گریپ فروت عبارتند از:

• درمان اختلالات گوارشی:

این میوه، برای رفع یبوست مفید است و اگر کل آن خورده شود برا ی پیشگیری از ابتلا به بیماری تیفوس موثر است و اسهال و اسهال خونی و نیز التهاب روده و دیگر بیماری‌های عفونی دستگاه گوارش را درمان می‌کند.

• درمان دیابت:

اگر قند دارید سه عدد گریپ فروت را سه بار در روز بخورید و اگر قند ندارید ولی میزان آن در مرحله مرز است سه بار در روز گریپ فروت استفاده کنید و مصرف مواد نشاسته‌ای، شیرینی‌جات و چربی را کم کنید و سعی کنید اغلب آب میوه، سبزیجات و میوه تازه مصرف کنید.

• درمان آنفلوانزا:

مصرف گریپ فروت در درمان آنفلوانزا تاثیر بسزایی دارد.

• درمان تب:

مصرف آب گریپ فروت برای درمان تمام تب‌ها مفید است. تشنگی را رفع می‌کند و احساس سوزش به هنگام تب رابرطرف‌می‌کند. در این‌مواقع آب گریپ‌فروت راهمراه با آب‌مصرف‌کنید.

• رفع خستگی می‌کند:

مصرف مخلوط آب گریپ فروت وآب لیمو به مقدار مساوی ، بهترین راه برای رفع خستگی ، بخصوص پس از یک روز کاری است.

• درمان ادرار غیرکافی:

آب گریپ فروت منبع بسیارغنی ویتامین C و پتاسیم است که می‌تواند به عنوان یک دارو برای رفع مقدار غیرکافی ادرار ناشی از اختلالات قلبی، کلیوی و کبدی موثر باشد.

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم از بخش خوراکی گریپ فروت:

رطوبت: ۹۲%
پروتئین: ۰.۷ %
چربی:۰.۱%
مواد معدنی: ۰.۲%
هیدرات کربن: ۷%
کلسیم: ۲۰ میلی‌گرم
فسفر: ۲۰ میلی‌گرم
آهن: ۰.۲ میلی‌گرم
ویتامین C : سی و یک میلی‌گرم
کالری: ۳۲

ترکیبات شیمیایی:

گریپ فروت منبع غنی ویتامین C و B1 می باشد . پوست گریپ فروت دارای مقدر زیادی پکتین است مهمترین ترکیبات شیمیایی گریپ فروت ناری گین ، لیموئین ، سسکی ترپین ، آلدئید ، ژرانیول و کادینین می باشد .

در صد گرم گریپ فروت مواد زیر موجود است :

انرژی ۳۰ کالری

آب ۸۸ گرم

پروتئین ۰/۳ گرم

چربی ۰/۱۳ گرم

کلسیم ۱۱/۵ میلی گرم

فسفر ۱۲ میلی گرم

پتاسیم ۱۳۰ میلی گرم

آهن ۰/۲ میلی گرم

ویتامین آ ۱ واحد

ویتامین ب ۱ ۰/۰۲ میلی گرم

ویتامین ب ۲ ۰/۰۱ میلی گرم

ویتامین ب ۳ ۰/۰۱ میلی گرم

ویتامین ث ۳۰ میلی گرم

گریپ فروت یک میوه اسیدی است و بهتر است که آنرا همراه دیگر مرکبات مصرف کرد و هنگامیکه آنرا می برید زود آنرا مصرف کنید زیرا در اثر ماندن مواد موثر خوردا از دست داده و تلخ می شود .

گریپ فروت از لیمو ترش کمتر اسیدی است بنابراین آنهائیکه نمی توانند از لیمو ترش استفاده کنند بهتر است که این میوه را بجای لیمو ترش مصرف کنند .

خواص داروئی:

۱)گریپ فروت چون دارای کالری کمی است نوشابه بسیار خوبی برای آنهایی است که می خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند . گریپ فروت از پرتقال کمتر قند درد .

۲)گریپ فروت تمیز کننده بدن از مواد سمی است و این مواد را سریعا دفع می کند و دلیل آن این است که هنگامیکه از گریپ فروت استفاده می کنید بعلت دفع مواد زائد ممکن است اسهال تولید شود.

۳)گریپ فروت داروی خواب است . اگر می خواهید خواب خوش و سنگین داشته باشید یک گریپ فروت و یا آب آنرا گرفته قبل از رفتن به رختخواب آنرا بخورید .

۴)گریپ فروت ضد سرمخوردگی است و تب را پائین می آورد در هنگام سرمخوردگی و تب آب گریپ فروت بنوشید .

۵)گریپ فروت بدلیل ترش بودن ترشح اسید معده را بیشتر می کند پس باید آنرا قبل از غذا مصرف نمود تا اشتها را تحریک کرده و غذا را زودتر هضم نماید .

۶)آنهائیکه کلیه و مثانه و کیسه صفرایشان سنگ تولید می کند حتما باید گریپ فروت بخورند زیرا گریپ فروت از درست شدن سنگ جلوگیری می کند .

۷)مهمترین کاربرد گریپ فروت برای جلوگیری و درمان بیماری قلبی است و گریپ فروت شفابخش قلب است زیرا کلسترول را پائین آورده و رگها را از وجود چربیها و مواد رسوب کرده پاک می کند و پیشرفت تصلب شرائین را متوقف می سازد .

تحقیقاتی که جدیدا روی بیماران مبتلا به کلسترول بالا انجام شده است نشان داده است که مصرف ۲ عدد گریپ فروت در روز کلسترول خون را بطور متوسط ۱۰% پائین می آورد و حتی مقدر HDL را که چربی مفید است بالا می برد . بنابراین کسانیکه مبتلا به عارضه کلسترل بالا هستند باید گریپ فروت را با پوست مصرف کنند زیرا پکتین و ویتامین P در قسمت سفیدی پوست گریپ فروت وجود دارد .

۸)خوردن دو عدد گریپ فروت در روز احتمال حمله قلبی را بنحو بارزی کاهش می دهد بنابراین کسانیکه در خانواده شان سابقه قلبی و بیماری قلبی وجود دارد حتما باید از گریپ فروت استفاده کنند .

۹)تحقیقاتی که در روی خوکها انجام گرفته نشان داده است که گریپ فروت در سلامتی شریانها اثر معجزه آسائی درد . دانشمندان به یک دسته از خوکها غذاهای چرب ولی همراه با پکتین گریپ فروت دادند و به دسته دیگر بدون پکتین گریپ فروت . دسته اول عمر بیشتر داشته و بعد از تشریح جسد آنها بهیچ وجه اثری از تصلب شرائین مخصوصا در شریانهای اکلیلی قلب و آئورت دیده نشد در حالیکه دسته دوم که فقط غذاهای چرب مصرف کرده بودند مبتلا به تصلب شرائین و کلسترل بالا شده بودند .

دانشمندان ژاپنی چند سال پیش آزمایشهائی در مورد اثر گریپ فروت روی سرطان بر روی موشها انجام دادند . به موشهائی که مبتلا به سرطان بودند عصاره گریپ فروت تزریق کردند و با کمال تعجب مشاهده نمودند که رشد غده سرطانی در آنها متوقف شد و پس از چندی همه آنها بهبود یافتند . آنها نتیجه گرفتند که در گریپ فروت و مخصوصا در پوست آن ماده ضد سرطان وجود دارد .

۱۰)هسته گریپ فروت نیز خواص بسیاری درد زیرا میکرب کش ، ضد قارچ و ضد Yeast است البته عصاره هسته گریپ فروت بصورت قرص و کپسول در فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها موجود است می توانید خریدری کرده و مصرف کنید و یا اینکه هسته های گریپ فروت را جمع آوری کرده و خشک کنید سپس در داخل آسیاب برقی ریخته و پودر کنید و هر روز مقدر یک قاشق چایخوری از آنرا با آب میل کنید یا اینکه همانطوریکه گفته شد همه گریپ فروت را با پوست سفید آن دو هسته آن در داخل مخلوط کن برقی ریخته و مصرف کنید.

علت تداخل گریپ فروت با داروها :

پژوهشگران ترکیبی را در آب گریپ فروت یافته ،اند که بر چگونگی جذب برخی داروها در بدن تاثیر می ،گذارد .احتمال دارد بتوان از این ترکیب برای کمک به مصرف دوز کمتر دارو در برخی بیماران استفاده کرد.
به گزارش رویترز هلث از واشنگتن، برخی از بیماران از نوشیدن آب گریپ فروت به دلیل تاثیراتش بر سوخت و ساز داروها اجتناب می ،کنند درحالی که سایرین به دلیل خاصیت این میوه داروهای خود عمدا را با آب گریپ فروت مصرف می ،کنند .
بر پایه این گزارش، یک آنزیم روده ،ای به نام CYP3Aتا حدودی داروها را در هنگام جذب در بدن از بین می ،برد. اما آب گریپ فروت ( برخلاف سایر آب میوه ،ها) در کار CYP3Aمداخله می ،کند و بدن می ،تواند میزان بیشتری از دارو را جذب کند .
دکتر “پل واتکینز” از دانشگاه کارولینای شمالی در “چاپل هیل” و همکارانش می ،گویند ماده ،ای را در آب گریپ فروت کشف کرده ،اند که علت این تاثیر گریپ فروت است و “فورانوکومارین” Furanocoumarin نام دارد.
وی افزود اکنون می ،توان آب گریپ فروت فاقد فورانوکومارین را برای بیمارانی که باید از خوردن این میوه خودداری کنند به بازار عرضه کرد.
برای آزمون این نظریه که فورانوکومارین ترکیب مورد نظر است، واتکینز و همکارانش این ماده را از آب گریپ فروت جدا کردند.
آنها در این مطالعه ۱۸مرد و زن را که بطور مرتب داروهای مختلفی را از جمله آسپرین و قرص ،های جلوگیری از بارداری مصرف می ،کردند، مورد بررسی قرار دادند.
این بیماران در بیمارستان ناشتایی یک دوز داروی فشار خون “فلوپیدین” Felopidineبا نام تجاری “پلیندیل” Plendilبه همراه آب طبیعی گریپ فروت، یا آب گریپ فروت بدون فورانوکومارین و یا آب پرتقال خوردند.
سپس آنها بطور عادی شروع به خوردن و نوشیدن کردند و خونشان بطور منظم تمام روز آزمایش می ،شد .
در این مطالعه دیده شد میزان پلیندیل در خون داوطلبانی که آب گریپ فروت معمولی می ،نوشیدند، ۶تا ۲۳۰درصد بیشتر بود.
آنها گزارش دادند، نوشیدن آب گریپ فروت بدون فورانوکومارین و آب پرتقال هیچکدام چنین تاثیری نداشتند.

گریپ‌فروت را با احتیاط مصرف کنید:

‌گریپ‌فروت و آب گریپ‌فروت از جمله خوراکی‌هایی است که طرفداران زیادی دارد و روز به روز هم به تعداد آنها افزوده می‌شود. این میوه بیش از ۴۰۰۰ سال پیش در هند و مالزی کاشته می‌شده است ولی تا قرن شانزدهم میلادی در دیگر کشورها ناشناخته مانده بود تا این‌که اسپانیایی‌ها آن را به کشورهای دیگر بردند.

این میوه سرشار از ویتامین «ث و پتاسیم» است. منبعی غنی از اسید فولیک، آهن، کلسیم و سایر مواد معدنی است. این میوه منبع خوبی برای ویتامین آ است. فیبر گیاهی‌اش فراوان، ولی مقدار کالری‌اش جزئی است. نصف گریپ فروت، ۹۵‌میلی گرم ویتامین ث، ۳۲۵ گرم پتاسیم، ۲۵‌میکروگرم اسید فولیک، ۴۰ میلی گرم کلسیم و یک میلی گرم آهن دارد.

گریپ‌فروت دارای بیوفلاونوید است که در کاهش تشکیل پلاک‌های عروقی (جلوگیری از تصلب شرایین) و پیشگیری از تکثیر سلول‌های سرطانی موثر هستند.

گریپ فروت سرشار از پکتین است که به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند. همچنین این میوه، سرشار از لیکوپن است. لیکوپن یک ماده آنتی اکسیدان است که خطر بزرگ شدن پروستات را کاهش می‌دهد.

توجه داشته باشید افرادی که به مرکبات حساسیت دارند، احتمالا در برابر گریپ فروت نیز از خود حساسیت نشان می‌دهند. از سوی دیگر این میوه بسیار مفید با برخی از داروها تداخل ایجاد می‌کند که لازم است به آن توجه شود.

احتیاط در مصرف دارو:

کسانی که سیزاپراید،داروهای ضد کلسترول استاتینی،سرترالین و بوسپیرون مصرف می‌کنند. با توجه به تداخل این داروها با آب گریپ‌فروت، لازم است از مصرف آب گریپ‌فروت بپرهیزند.

مصرف همزمان آب گریپ‌فروت با داروهای ضد چربی خون مثل لواستاتین و آتروواستاتین، تداخل ایجاد می‌کند. مصرف همزمان داروی معروف و پرمصرف لواستاتین با آب گریپ‌فروت (۳ بار در روز و هر بار ۲ لیوان )، تاثیر این دارو را تا ۱۵ برابر افزایش می‌دهد.

آب گریپ‌فروت با گروهی از داروهای اعصاب نیز تداخل اثر دارد.بیمارانی که هر یک از سه داروی دیازپام، تربازولام و میدازولام در رژیم دارویی آنهاست، از مصرف هم زمان آب گریپ‌فروت با این داروها،خودداری کنند. کلومیپرامین یک داروی ضد افسردگی است که در درمان اختلال وسواس نیز کاربرد دارد. تجربه‌ نشان داده که مصرف هم زمان آب گریپ‌فروت با این دارو نیز موجب افزایش اثرات دارو می‌شود.

کاربامازپین یک داروی ضد تشنج معروف و پرمصرف است که در درمان صرع استفاده می‌شود و چنانچه همزمان با یک لیوان بزرگ (۳۰۰ میلی لیتر) آب گریپ‌فروت تازه مصرف شود، تاثیر آن حدود ۴۰ درصد افزایش می‌یابد. کاربامازپین از جمله داروهایی است که مصرف مقادیر بیش از حد مورد نیاز آن (حتی در مقادیر کم) موجب بروز عوارض جانبی ناشی از مسمومیت را باعث می‌شود. بنابراین مصرف همزمان آن با آب گریپ فروت ممنوع است.

گریپ‌فروت بر تاثیر پروژسترون خوراکی موجود در قرص‌های پیشگیری از بارداری نیز تاثیر می‌گذارد و در مصرف توام آن با آب گریپ فروت غلظت خونی آن افزایش می‌یابد.

داروهای ذکر شده تنها تعدادی از داروهایی است که مصرف همزمان آنها با گریپ فروت مشکل آفرین می‌شود.در حدود ۵۰ قلم دارو هستند که چنین حالتی دارند.با توجه به این مساله به بیماران توصیه می‌شود که در زمان مصرف دارو از خوردن آب گریپ فروت خودداری کنند یا با سوال از پزشک یا داروساز از عدم تداخل دارویی مطمئن شوند. توجه داشته باشید حتی اگر داروی مصرفی شما با گریپ فروت تداخل داشته باشد تنظیم میزان دارو، قطعا باید توسط پزشک صورت بگیرد.

آب گریپ فروت و مشکلات قلبی:

مصرف آب گریپ فروت با بسیاری از داروها ممنوع است. «گریپ فروت» حاوی ترکیب هایی است که میزان جذب برخی داروها ازجمله داروهای کاهنده چربی خون را از طریق دستگاه گوارش بالا می برد. مصرف داروهایی مثل سیمواستاتین با آب گریپ فروت می تواند باعث افزایش غلظت خونی آن تا ۱۵ برابر و مشکلات عضلانی شود.