به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی، سید احمد برآبادی مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل گفت: خراسان جنوبی بستری مناسب برای رویش گیاهان دارویی است و از دیر باز استفاده از عرق گیاهان در موارد مختلف و از جمله درمان بیماری‌ها مد نظر بوده است.

وی افزود: از انواع و اقسام عرق‌هایی که بیشتر استفاده می شود می‌توان از عرق کلپوره، عرق بومادران ،عرق نعناع، عرق چهل گیاه(که از چند گیاه گرفته می شود)، عرق اجغو، عرق پونه، عرق کاسنی نام برد که روش عرق گیری آنها دقیقاٌ همانند گلاب است.

برآبادی گفت: معمولا ابتدا عرق گل (گلاب) را گرفته و بعد از آن مراحل عرق گیری گیاهان دارویی انجام می شود زیرا بوی گیاهان دارویی در نیچه باقی می ماند و چنانچه گلاب پس از تهیه عرق گیاهان دارویی گرفته شود، بوی گیاهان دارویی را به خود می گیرد و محصول خوبی به‌دست نخواهد آمد. بعد از اتمام کار نیچه را در فضای آزاد گذاشته تا خوب آفتاب و هوا بخورد که برای مرحله بعد نیچه تمیز باشد.

این مهارت و فرآیند آن در ۶ دی ماه سال جاری در فهرست ثبت میراث معنوی کشور(ناملموس) به ثبت رسیده است.

 


اردوهای گیاهشناسی، کلاس طب سنتی، آموزش گیاهان دارویی در: ((آموزشگاه جوانه سبز))