یک متخصص طب سنتی با تاکید بر اینکه با شروع فصل پاییز اکثر افراد از خشکی پوست شکایت می‌کنند، گفت: “در فصول سرد سال نباید از تاثیر میوه‌ها به‌خصوص آب خیار بر نرم شدن پوست بدن غافل شد.”دکتر فاطمه اقبالیان، متخصص طب سنتی در این‌باره گفت: “آب خیار تاثیر فوق‌العاده‌ای بر پوست دارد و مالیدن آن بر پوست موجب رفع خارش و قرمزی و التهاب و نرم شدن پوست بدن می‌شود.”

وی در ادامه افزود: “البته در فصل پاییز مصرف سوپ‌ها و آش‌هایی هم که در تهیه آن از گوشت‌های با مزاج معتدل و مرطوب، مانند گوشت بره و بزغاله استفاده شده، نیز در رفع خارش پوست بدن بسیار کمک‌کننده است و علاوه بر این توصیه می‌شود کسانی که از خشکی پوست به خصوص در این فصل رنج می‌برند، شیر تازه گرم با مخلوط کمی شکر سرخ بنوشند که مفید است”.

دکتر اقبالیان از دیگر موادغذایی مفید برای کاهش حرارت در انواع خشکی‌های خارش‌دار و همچنین برای رطوبت‌بخشی مناسب به پوست را «آب جو طبی» دانست و گفت: “برای تهیه آب جو طبی باید آب با جو پوست‌کنده (به نسبت ۱۴ به یک) آنقدر حرارت ببیند تا جوها شکفته شده و آب صورتی رنگ، از جو جدا شود. این نوشیدنی باید روزانه ۲ تا ۳ نوبت هر بار یک استکان میل شود”.

این متخصص طب سنتی همچنین یادآور شد که مصرف نوشیدنی‌هایی مانند آب هویج و آب انار ملس نیز در فصل پاییز برای شادابی پوست توصیه می‌شود و حمام مکرر ولی کوتاه‌مدت با آب ولرم یا شستن عضو با آب گرم بدون رفتن به حمام باعث نرمی پوست بدن خواهد شد.

وی همچنین تاکید کرد: “ریختن روغن بنفشه در بینی در کسانی که غلبه سردی و خشکی در کل بدن دارند، مفید بوده و پرهیز از خوردن گوشت گاو و گوساله، ماهی نمک سود و پنیر در این افراد ضروری است.”

دکتر اقبالیان درنهایت خاطرنشان کرد: “درصورتی که فرد برای مدتی طولانی دچار خشکی پوست است، برای درمان خشکی پوست طول‌کشیده مصرف داروهای خوراکی که عامل ایجادکننده این بیماری را دفع می‌کند، ضروری است و فرد مبتلا باید به کلینیک‌های تخصصی طب سنتی از جمله سلامتکده تخصصی خارک وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه کند تا درمان‌های لازم انجام شود.”

خیار

خیار


اردوهای گیاهشناسی، کلاس طب سنتی، آموزش گیاهان دارویی در: ((آموزشگاه جوانه سبز))