براساس گزارش دیسکاوری، ماریا پاسینتی استاد عصب‌شناسی بیمارستان مونت سینای ،معتقد است ، که شکلات منبع طبیعی حفظ و بهبود سلامت مغز است و به‌ویژه از اختلالات فروپاشی عصبی ناشی از سالخوردگی از قبیل آلزایمر جلوگیری می‌کند.

کاکائو

کاکائو

نتایج مطالعات نشان می دهد که کاکائو برای سلامت مغز بسیار موثر است.شکلات تلخ می‌تواند میزان قند خون را تثبیت کرده و از خطر ابتلا به چاقی بکاهد. دانشمندان همچنین معتقدند تنها یکی از چربی‌های موجود در شکلات ممکن است بر میزان کلسترول اثرگذار باشند . مصرف کاکائو به سلامت قلب و عروق، فشار خون پایین‌تر و بهبود جریان خون در مغز کمک میکند.

اما فراوری کاکائو باید بگونه ای باشد که مواد مفید آن از بین نروند این در حالیست که عمدتا تکنیک های رایج فرآوری آن به میزان ۹۰ درصد از خواص موثره کاکائو را از بین می برد. به این ترتیب محققان  در پی تولید مکمل غذایی کاکائو هستند که خواص آن حفظ شود و البته به شیرین و خوشمزگی شکلات های حال حاضر نخواهد بود.