سلامانه : مدیر گروه تغذیه انجمن تحقیقات طب سنتی ایران با اشاره به اینکه پای آویزان در سر میز باعث انحراف جریان خون از سمت گوارش می‌شود؛ اضافه وزن و چاقی را از دیدگاه طب سنتی تشریح کرد.

 

به گزارش تسنیم، چاقی به ۲ دسته لحمی و شحمی تقسیتم می‌شود که نشانه چاقی لحمی وجود گوشت فراوان در بدن است و از نشانه‌های چاقی شحمی وجود چربی زیاد در بدن است.

چاقی شحمی بیماری بیشتری در بدن ایجاد می‌کند و این نوع چاقی که حجم چربی بدن زیاد شده است و از نوع چاقی سرد است و بیشتر در زنان و نواحی سرد بدن مثل شکم و پایین تنه بروز می‌کند.

این نوع چاقی باعث بروز عوارضی از قبیل دیابت سرد، گرفتگی عروق قلب، افزایش چربی خون(بویژه تری گلیسیرید)، کبد چرب، کم خونی، مشکلات گوارشی از جمله نفخ، بدهضمی، یبوست و بواسیر، سردی کلیه‌ها و مشکلات ناتوانی جنسی، مشکلات روحی روانی مثل افسردگی، بی‌حوصلگی، بی خوابی می شود.

در کاهش وزن ابتدا هرکسی باید طبع خود را بشناسد و غلبه طبعی خود را نیز پیدا کند تا بتواند غذاخوردن، ورزش کردن و مسائل دیگر را برای خود تنظیم کند.

ورزش باید مداوم و مستمر باشد و به حدّی برسد که رنگ چهره به سمت سرخی برود و ضربان قلب و تنفّس افزایش یافته و تعریق صورت بگیرد. این ورزش کوتاه مدّت را در منزل نیز می توان اجرا کرد.

در سایت انجمن تحقیقات طب سنتی ایران آمده است: باید دانست که فعالیت‌های عادی روزمره که باعث افزایش ضربان قلب نمی‌شود، جزء ورزش موردنظر ما نیست. ورزش باید به آرامی شروع شده و برای چنددقیقه به حد متوسّط و شدید برسد و دوباره آرام آرام ملایم شده و به حالت عادی برگردد. بعد از ورزش هم از خوردن مایعات سرد باید به شدت اجتناب کرد.

بهترین وعده‌ها، صبحانه و شام است که در ابتدای روز و شب، غذای کامل خورده می‌شود و از ریزه خواری پرهیز باید کرد.

پاهای آویران هنگام غذاخوردن خود موجب مشکلات گوارشی می‌شود

شستن دست‌ها قبل و بعد از غذا، روی زمین و سه زانو نشستن (پای آویزان در سر میز باعث انحراف جریان خون از سمت گوارش می‌شود)، اندکی نمک چشیدن قبل و بعد از غذا، پرهیز از مصرف مایعات یخ همراه غذا، پرهیز از متنوّع خوری در یک وعده، با استرس و جلوی تلویزیون غذا نخوردن، نخوابیدن بعد از غذا تا ۲ ساعت، آرام و کامل جویدن غذا و پرهیز از حرف زدن حین غذا از آداب بسیار لازم الاجرا است.

بعضی غذاها باید کمتر مصرف شود و با این حجمی که امروزه مصرف می شود، مضر است مانند برنج بدون سبوس، انواع روغن‌ها، نان سفید، شیرینی‌ها، سیب زمینی و….

محمد احمدی مدیر گروه تغذیه انجمن تحقیقات طب سنتی ایران معتقد است: از بهترین غذاها می‌توان به نان گندم کامل مثل سنگک و نان جو، برنج قهوه ای(سبوسدار)، روغن زیتون و کنجد و حیوانی(به شروطی! چرا که هر کس نمی تواند روغن حیوانی مصرف کند و افراد کم تحرک از روغن حیوانی باید پرهیز کنند و بشتر افراد با مشاغل سخت مثل کشاورزان می‌توانند از آن مصرف کنند)،جوانه حبوبات و غلات، میوه‌ها و سبزی‌های تازه فصل، لبنیات همراه با مصلح آن ها و گوشت گوسفند اشاره کرد.