پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج بررسی های صورت گرفته نشان داده است که مصرف انگور از پرفشاری خون پیشگیری نموده و به سلامت قلب و عروق کمک می کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  در این بررسی که در موسسه تحقیقاتی سلامت قلب در دانشگاه میشیگان انجام شد، انواع انگور سبز، قرمز و بنفش مورد مطالعه قرار گرفتند و مشخص شد که این میوه در پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی نقش موثری ایفا می کند.

برای انجام این تحقیق رژیم غذایی موش های آزمایشگاهی به مدت ۱۸ هفته تحت کنترل قرار گرفت. نتایج نشان داد در موش هایی که روزانه انگور مصرف کرده بودند، فشارخون کاهش یافته و عملکرد سیستم قلبی- عروقی با بهبود قابل ملاحظه ای همراه بوده است.

این اثر به ترکیباتی موسوم به فلاونوئید که به وفور در انگور و سایر میوه ها و سبزیجات یافت می شود، نسبت داده شده است. علاوه بر میوه ها و سبزیجات، کاکائو، قهوه و چای سبز نیز حاوی فلاونوئیدها می باشند.

پرفشاری خون که یکی از بیماری های شایع و کشنده در عصر حاضر می باشد، به فشارخون بالاتر از ۱۴ بر روی ۹ اطلاق می شود. اصلاح شیوه زندگی به معنی پیروی از الگوی تغذیه مناسب، پیشگیری از چاقی، ورزش و تحرک مداوم و منظم، پرهیز از مصرف سیگار و الکل و مدیریت استرس، مهم ترین گام در پیشگیری و کنترل بیماری پرفشاری خون به شمار می رود.

فشار خون بالا یکی از مهم‌ترین عوامل خطر زمینه‌ساز بیماری عروق تغذیه کننده قلب است که طی سال‌های اخیر شیوع آن افزایش چشمگیری داشته است به طوری که از هر ۵ نفر یک نفر به فشار خون بالا مبتلاست .

در تعریف فشار خون بالا عنوان می شود که فشار ماکزیمم مساوی یا بیش از ۱۴۰ میلی متر جیوه و فشار می‌نیمم مساوی یا بیش از ۹۰ میلی متر جیوه به عنوان مبنا فشارخون بالا است .