دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی در گفتگو با سلامانه:

«خاکشیر»، مرهم زخم، رفع کننده عطش و تقویت کننده میل جنسی

سلامانه :یک متخصص فارماکوگنوزی و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: «در طب عوام از دانه خاکشیر به عنوان ادرارآور، تب‌بر و رفع التهابات کلیه، دفع کرم و آب آوردن انساج یاد می‌شود که باید به صورت جوشانده مصرف شود.»


دکتر محمدحسین صالحی سورمقی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه» گفت: «از خاکشیر برای رفع عطش و خنکی نیز استفاده می‌شود که با توجه به لعابی که حین خیساندن دانه‌های خاکشیر ایجاد می‌شود، جذب آب توسط آن افزایش می‌یابد.» 


وی با بیان اینکه این نوشیدنی بیشتر در تابستان استفاده می‌شود، گفت: «بهترین حالت مصرف این نوشیدنی مخلوطی خاکشیر با آب، یخ، لیمو و شکر است.»


این متخصص فارماکوگنوزی با بیان اینکه در گذشته از خاکشیر به عنوان ضماد نیز استفاده می‌شد، گفت: «در گذشته برای بهبود زخم و جراحات و رفع ورم ضماد خاکشیر کاربرد داشت که برای این منظور خاکشیر باید نرم و کوبیده شود.» 


استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان افزود: «در کتاب مخزن‌الادویه شیرازی که نسبت به کتاب ابن‌سینا کامل‌تر و از نظر طب سنتی معتبرتر است، بیان شده، خاکشیر مقوی معده بوده و از آن به عنوان کمک به هضم غذا و گرفتگی آواز (خشونت صدا) نیز استفاده می‌شده است. همچنین مصرف خاکشیر، برای سرفه مزمن، خلط سینه و شش‌ها و تقویت جگر و زخم‌های رحم نافع است. از دیگر خواص آن می‌توان به محرک قوای جنسی اشاره کرد.»