ˈسعید اولیاییˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این گیاه بومی منطقه مدیترانه و شرق آن تا هند و چین و اندونزی و نواحی غربی آن وتا جنوب اروپا و اتیوپی در آفریقا است و در نواحی ترکیه، هند و چین، اروپای مرکزی و جنوبی و شمال آفریقا بطور وسیع کشت می شود.

وی اظهار داشت: شنبلیله که در گویش محلی به آن امباگ (ambage) می گویند غذای محلی و مخصوص مردم قصرقند در فصل زمستان است و در سرسفره شام و صبحانه مردم این شهرستان فراوان یافت می شود.

مدیرجهاد کشاورزی قصرقند افزود: این سبزی علاوه بر قابلیت استفاده بصورت خرد شده تا یک سال در فریزر و به صورت خشک شده نیز به عنوان سبزی خورشت مورد استفاده قرار می گیرد.

اربابی گفت: کشت شنبلیله در نیمه دوم مهر انجام می شود و برداشت آن از نیمه اول آذر تا پایان اسفند ماه هر سال ادامه دارد.

وی اظهار داشت: از هر هکتار زمین کشاورزی شهرستان قصرقند در یک دوره ۱۰ تن شنبلیله تر برداشت می شود.

وی افزود: کشاورزان شهرستان قصرقند هر ساله بیش از ۶۰۰ تن از این محصول را از سطح مزارع کشاورزی برداشت می کنند.

وی گفت: ۹۰ نفر از کشاورزان این منطقه در کار کاشت، داشت و برداشت گیاه شنبلیله اشتغال دارند.

به گزارش ایرنا، شهرستان قصرقند در فاصله ۶۰۰ کیلومتری جنوب زاهدان با هفت هزار و ۸۵۰ هکتار زمین قابل کشت یکی از قطب های کشاورزی سیستان و بلوچستان محسوب می شود.