معرفی روغن گیاه دارویی کتان از محصولات شرکت دارویی زرد بند و آشنایی با خواص و نحوه مصرف وهمچنین مکانیسم اثر آن

روغن کتان

Flaxseed oil ZB

کاهنده “LDL” (کلسترول بد)، محافظت از قلب، سرشار از امگا ۳

 

مصریان باستان هزاران سال پیش به کشت و پرورش کتان مبادرت می ورزیدند و امروزه این گیاه در مناطق وسیعی از اروپا و آسیا کشت می گردد. روغن کتان قرن هاست که به دلیل تاثیر آن بر سلامت قلب و عروق مصرف می گردد. دانه کتان به صورت خوراکی به عنوان ملین، ضد سـرطان، مـوثر در درمان سنـدرم روده تحـریک پـذیر “IBS” و آرتریت روماتوئید مصرف می¬شود. استفاده از روغن کتان به صورت موضعی در رفع تحریکات جلدی و التهابات پوستی نظیر اگزما موثر است. همچنین این روغن درگذشته به عنوان ضد سرفه، موثر در درمان زخم معده و روده و التهاب مثانه استفاده می شده است.

روغن کتان مهمترین منبع گیاهی امگا ۳ بوده و سرشار از اسید آلفا لینولنیک “ALA” است. همچنین دانه کتان مهمترین منبع گیاهی لیگنان¬هاست که سبب کاهش احتمال بروز سرطان سینه می¬شوند. به همین دلیل امروزه دانه کتان به عنوان یک ترکیب (غذا دارو) “Nutraceutic” در فروشگاه¬های کشورهای آمریکایی و اروپایی عرضه می گردد.

 

موارد مصرف

           کاهنده “LDL” (کلسترول بد)

           محافظت از قلب

           سرشار از امگا ۳

 

مکانیسم اثر

روغن کتان منبع بسیار غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ بوده و می تواند برای مصارف زیر مورد استفاده قرار گیرد:

           محافظت کننده سیستم قلبی عروقی

اسیدهای چرب امگا ۳ یکی از مهمترین ترکیبات موثر در کاهش”LDL” خون می باشند.

اسید های چرب امگا ۳ موجود در روغن کتان قادرند از تجمع پلاکتها (از طریق کاهش تولید ترمبوکسان A2 ) که از عوامل ایجاد بیماری تصلب شرایین (آرترواسکلروز) هستند، جلوگیری نمایند.

 

           اثرات ضد التهابی

 ترکیـبات روغـن کـتان از تولـید” Cytokine TNF-α” و “Interleukin 1-β“جلوگیـری می نـماید، از ایـن رو می توان از این فرآورده به عنوان مکمل در درمان بیماری روماتیسم نیز استفاده نمود.

           

  مقدار و نحوه مصرف

 از این فرآورده روزی سه بار و هر بار ۱۰ تا ۱۵ قطره میل نمایید.

دوره مصرف

برای حصول نتیجه مطلوب، مصرف مداوم این روغن حداقل برای مدت دو ماه توصیه می شود. البته تداوم مصرف آن فاقد هر گونه عوارضی است

 

موارد احتیاط و منع مصرف

           از مصرف این فرآورده در زمان بارداری خودداری نمایید.

 

نکات قابل توصیه

           جهت تسریع در کاهش میزان “LDL” این فرآورده را همراه با غذا مصرف نمایید.

           این فرآورده تا ۳ ماه پس از باز شدن در، قابل مصرف می باشد.

           در صورت تغییر رنگ یا مزه از مصرف فرآورده خودداری نمایید.

           این فرآورده، روغن طبیعی و خالص یک گیاه دارویی است. به منظور حفظ خواص کامل آن و رعایت سلامت  مصرف کننده، در این فرآورده از هیچ ماده افزودنی و طعم دهنده استفاده نشده است. از این رو در صورتیکه خوردن آن برای شما مشکل باشد، می توانید آنرا همراه با غذا، سالاد یا نوشیدنی میل نمایید.

           دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

 

شرایط نگهداری

دور از نور مستقیم و در یخچال نگهداری شود.

 

منابع

۱- فارماکوپه گیاهی ایران،۱۳۸۱. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت غذا و دارو، ۷۵۳-۷۴۷.

۲-Murray, L., Lagow, B., 2004. PDR for Herbal Medicines, 3rd ed. Montvale, NJ: Thomson PDR. 328-332               

 

               محصول شرکت دارویی زردبند

  




طبقه بندی:
دارو های گیاهی
، 

برچسب ها:
روغن کتان،
Flaxseed oil،
داروهای گیاهی،
مقدار مصرف،
محافظت کننده سیستم قلبی عروقی،
اثرات ضد التهابی،
کاهنده “LDL” (کلسترول بد)،
محافظت از قلب،
سرشار از امگا ۳،
زردبند،