حبوبات

با وجود این که همیشه مصرف حبوباتی مانند عدس، نخود یا لوبیا قرمز برای افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌شد اما با این حال پژوهش‌های علمی کمتری در این باره انجام شده بود.

این بار محققان با دقت بیشتری تلاش کردند تا تأثیر مثبت حبوبات را برای دیابتی‌ها مشخص کنند.

برای این کار محققان ۱۲۱ فرد بزرگسال مبتلا به دیابت نوع دو را مورد بررسی قرار دادند. این افراد به دو گروه تقسیم شدند و گروه اول مدت ۳ ماه روزانه حبوبات مصرف کردند و گروه دوم گندم سبوس دار بیشتری دریافت کردند.

محققان در طول این پژوهش تغییرات قند خون این افراد را مورد بررسی قرار دادند.

محققان بعد از بررسی‌های لازم مشاهده کردند میزان قند خون افرادی که در این ۳ ماه آزمایش، تغذیه‌ای سرشار از حبوبات داشته‌اند متعادل‌تر از میزان قند خون افرادی بود که گندم کامل (سبوس دار) مصرف کرده‌اند.

محققان به این نتیجه رسیدند که افراد مبتلا به دیابت نوع دو باید بیش از گذشته

 

حبوبات را در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانند

علاوه بر این فشار خون افراد مصرف کننده‌ی حبوبات به میزان قابل توجهی پایین‌تر از افراد گروه دوم بوده است. بدون شک خودتان بهتر می‌دانید که فشار خون پایین برای سلامت قلب و عروق بسیار مهم است.

در واقع محققان به این نتیجه رسیدند که افراد مبتلا به دیابت نوع دو باید بیش از گذشته حبوبات را در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانند.

 

ترجمه: فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان