این فلور با مشارکت موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور و منابع طبیعی پس از ۲۰سال تلاش محققان و موفقیت در تحقیقات میدانی ، صحرایی ، آزمایشگاهی و نمونه برداری تهیه شده است.
معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری امروز در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت : در این فلور هزار و ۳۰۰ نمونه گیاهی نادر از ۵۰۰ جنس و ۸۰ تیره در استان شناسایی شده که ۲۰۰ گونه آن دارویی ، صنعتی ، خوراکی و عطری است.
محمدی افزود : در این فلور گیاهی علاوه بر تعیین جنس ، خانواده ، گونه ، شکل و نام گیاهان دارویی به سه زبان فارسی ، لاتین و انگلیسی ، رویشگاهها ، پراکنش جغرافیایی و کابردهای صنعتی و اقتصادی هر گیاه موجود است .
برای چاپ این فلور تهیه شده تاکنون ۴۲ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی گفت : محققان برای گردآوری تمام گیاهان دارویی نادر و باارزش موجود در طبیعت این استان در آزمایشگاههای ویژه سالها به ثبت و خشک کردن نمونه های گیاهی مشغول بوده اند تا این فلور تهیه شده است.
هم اکنون ۳۵ گونه گیاهی آندمیک (منحصر به فرد ) چهارمحال و بختیاری در فهرست هرباریوم های بین المللی ثبت شده است.
از ۱۵ هزار نمونه گیاهی شناسایی شده دنیا ، هزار و ۳۰۰ گونه آن در چهارمحال و بختیاری شناسایی و جمع آوری شده است .
جمع آوری و شناسایی علمی گونه های گیاهی و دارویی از سال ۱۳۷۱ در این استان آغاز شد.
گونه گیاهی یعنی نوع و طبقه بندی گیاهان دارویی را از نظر ترکیبات شیمیایی ساقه و برگ ،شکل ظاهری ، موقعیت رویش ، نوع کاربرد و خواص گیاهان تقسیم بندی می کنند که برخی به لحاظ تراکنش در زمره نمونه های کمیاب قرار می گیرند.
https://medplant.ir/?p=5440