به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایرنا، علی اصغر امانیان روز یکشنبه در نشستی با فعالان بخش کشاورزی سبزوار گفت: رشد کوتاه مدت و کمآببری، زیره را به عنوان محصولی ارزآور برای این شهرستان معرفی کرده است.
وی ادامه داد: وجود کارخانه های زیره پاک کنی و عصاره گیری و همچنین تاجران فعال در زمینه تولید و عرضه این محصول در سبزوار، سبب شده زیره سبز در اقتصاد شهرستان سهم چشمگیری داشته باشد.
امانیان با اشاره به اینکه سبزوار از دیرباز شهری تجاری و بارانداز محصولاتی چون زیره و تخمه هندوانه در کشور بوده است، گفت: این شهرستان با دارا بودن دو کارخانه زیره پاک کنی و برند جهانی با نام سبزوار، فرایند خرید، سورت و بسته بندی این محصول را انجام می دهد و سالانه بیش از چهار هزار تن زیره را به خارج از کشور صادر می کند.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار افزود: همچنین بیش از ۹۰ درصد تولیدات زیره کشور را کارخانه های موجود در سبزوار خریدار و به سراسر کشورهای جهان صادر می کنند.
امانیان گفت: راه اندازی ایستگاه تحقیقات زیره در سبزوار یکی از عوامل تاثیرگذار در برند کردن این محصول بوده است و از سویی با راه اندازی واحد فرآوری این محصول، زمینه فرآوری بخشی از این محصول فراهم شد.
او افزود: در سال زراعی جاری ۸۰۰ تن زیره سبز از ۱۴۰۰ هکتار کشتزار این محصول در شهرستان سبزوار برداشت شد.
‘زیره’ گیاهی کم آب طلب است که با توجه به شرایط خشک و کم آبی منطقه سبزوار، مورد توجه کشاورزان این خطه است.
این محصول از گذشته دور سبز به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده بوده و اسانس آن خاصیت ضد باکتریایی دارد.
سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
https://medplant.ir/?p=36027