×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : چهارشنبه, ۲۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر
توسعه کشت گیاهان دارویی راهکاری برای حفظ منابع آبی

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا نائینی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم با بیان اینکه کشت غالب گیاهان دارویی در استان گل محمدی است، اظهار کرد: حدود ۵۰۰ هکتار از زمین های زیر کشت استان مختص گیاهان دارویی گل محمدی و زعفران است و هر دو این ها به خصوص زعفران کم آب بر هستند.

وی در ادامه افزود: یکی از محاسن زعفران این است که آبیاری آن در فصل غیر رشد( پاییز و زمستان ) انجام می‌شود و ۲ تا ۴ مرتبه نیاز به آبیاری دارد و در فصل رشد( بهار و تابستان ) نیاز به آب ندارد و حتی با آبیاری در فصل رشد امکان خراب و فاسد پیاز زعفران وجود دارد بنابراین جایگزین بسیار مناسبی برای گیاهان آب بر است همچنین می‌توان از زمین‌های مناطق کوهستانی استان در فصل زمستان با هدف جلوگیری از هدر رفت آب برای کاشت زعفران استفاده کرد.

نائینی اضافه کرد: تا به حال بر روی نیاز آبی گیاهان دارویی همچون دیگر محصولات زراعی و باغی کار نشده است بنابراین میزان کاهش مصرف منابع آبی با کشت گیاهان دارویی در بخش کشاورزی را نمی‌توان به صورت دقیق تعیین کرد امّا نیاز آبی کمتری نسبت به سایر محصولات زراعی دارند و در حال حاضر هم برای آبیاری مزارع گل محمدی استان از شیوه آبیاری قطره‌ای استفاده می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در خصوص کشت انواع گیاهان دارویی ادامه داد: علاوه بر کشت گل محمدی و زعفران، کشت گل گاوزبان، نعنا فلفلی، نعنا، بابونه و آویشن در مقادیر کمتری در استان وجود دارد.

نائینی بیان کرد: در حال حاضر سازمان فضای سبز به توسعه کشت گیاهانی همچون کنگر فرنگی و اسطوخودوس پرداخته که از نظر زیبایی فضای سبز و نیاز آبی پایین بسیار مفید هستند همچنین کشت چای ترش را پیشنهاد می‌کنیم که علاوه بر خاصیت دارویی کاسبرگ‌های آن زیبایی دارد و  کشت آن حتی در گرم ترین نقاط استان هم امکان پذیر است.

وی هر نوع کشت گیاهان را عاملی برای جلوگیری از فرسایش منابع آبی و خاکی دانست و خاطرنشان کرد: کاشت گیاهان دارویی علاوه بر حفظ منابع آبی و خاکی می‌تواند برای جلوگیری از فرسایش بادی و فشار ریزگردها استفاده شود.

نائینی تصریح کرد: کلاس‌های آموزشی- ترویجی برای آشنایی هر چه بیشتر کشاورزان با روش های کشت گیاهان دارویی برگزار شده همچنین سایت های الگویی- ترویجی وجود دارد که کشاورزان می‌توانند مورد بازدید قرار دهند امّا در عین حال این اقدامات کافی نیست و باید کشاورزان را هر چه بیشتر با مزیت های کشت این نوع گیاهان آشنا کرده تا به توسعه کشت گیاهان دارویی در استان برسیم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در خصوص ایجاد صنایع تبدیلی در کنار این مزارع توضیح داد: برای ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری باید سطح زیر کشت گیاهان دارویی به اندازه کافی باشد لذا در حال حاضر آستان حضرت معصومه (س) و یا برخی کشاورزان پیشرو در کنار مزارع گل محمدی بحث گلاب گیری و اسانس گیری را انجام می‌دهند.

 

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.