×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : دوشنبه, ۱۶ مهر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
نطنز مهد زعفران مرکز ایران

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایانا، کشت زعفران در استان اصفهان به دلیل نیاز کم آبی آن مورد اقبال قرار گرفته و در مجموع اصفهان از استان‌های موفق در کشت زعفران است. نکته مهمتر اینکه متوسط عملکرد تولید زعفران در استان اصفهان ۶ کیلوگرم در هکتار بوده که بسیار بالاتر از میانگین کشور است.

نطنز مهد زعفران مرکز ایران

حاجی زاده مسئول امور باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان نطنز گفت: شهرستان نطنز را می‌توان مهد زعفران مرکز ایران معرفی کرد، چون قریب به ۸۰ سال پیش نخستین بار زعفران در یکی از روستا‌های این شهرستان کشت شده است.

او ادامه داد: زعفران نطنز از لحاظ کیفیت و عطر در کشور بسیار عالی و مثال زدنی است حتی در استان خراسان که نام آن با زعفران گره خورده است زعفران نطنز را به خوبی می‌شناسند و این محصول را به عنوان محصولی با کیفیت خریداری می‌کنند.

زعفران نطنز در ویترین فروشگاه‌های خراسان

مسئول امور باغبانی جهاد کشاورزی نطنز بیان کرد: زعفران نطنز به حدی مرغوب است که شرکت‌های تخصصی بسته بندی این محصول را از کشاورزان ما خریداری می‌کنند و در فروشگاه‌های خراسان و مشهد در دید مشتریان قرار می‌دهند.

حاجی زاده عنوان کرد: شهرستان نطنز رتبه اول استان را در تولید زعفران دارد و ویژگی‌هایی همچون نیاز آبی کم، نگهداری طولانی مدت و قیمت قابل توجه باعث شده تا کشاورزان این شهرستان به کشت طلای سرخ روی آورند.

زعفران نطنز نیازمند نگاه ویژه مسئولان برای تولید و فرآوری

حاجی زاده گفت: شهرستان نطنز در برداشت زعفران می‌تواند در کشور حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد، اما متاسفانه مسئولان از ما حمایت نمی‌کنند، در مجلس شورای اسلامی نمایندگان استان خراسان از زعفران این استان به خوبی حمایت می‌کنند و این می‌طلبد که نمایندگان استان اصفهان و شهرستان نطنز نیز نگاه ویژه‌ای به درآمد زایی از زعفران نطنز داشته باشند.

او ادامه داد: در سال‌های اخیر با کشت زعفران مهاجرت معکوس اتفاق افتاد و بسیاری از افراد بومی شهرستان برای کشت این محصول به زمین‌های رها شده خود بازگشته اند، زیرا زعفران بهترین کشتی است که در ۱۵ تا ۲۰ روز فرآوری می‌شود و سودآور است.

مسئول امور باغبانی جهاد کشاورزی نطنز گفت: کشاورزان برای افزایش تولید و پیشگیری از خام فروشی به تسهیلات بانکی، مجوز‌ها و پروانه‌های مرتبط نیاز دارند که متاسفانه با کشاورزان همکاری مناسبی نمی‌شود و به دلیل راحتی و سود بیشتر مجبور به خام فروشی می‌شوند.

افزایش ۵۰ درصدی سطح کشت زعفران در نطنز

سعید زمانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نطنز گفت: به دلیل کیفیت و قیمتی که کاشت زعفران برای کشاورزان دارد طی سال‌های اخیر سطح کشت زعفران در شهرستان نطنز حدود ۵۰ درصد اضافه شده است و پیش بینی می‌کنیم تا آذر امسال دو و نیم تن کلاله خشک زعفران برداشت شود.

او ادامه داد: هرچند که زعفران نطنز بالاترین استاندارد کشوری را از آن خود کرده است، اما در سطح زیر کشت و میزان تولید زعفران توانایی رقابت با خراسان را نداریم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نطنز گفت: در چند سال اخیر که از تولید زعفران استقبال شد به صورت محدود افرادی اقدام به بسته بندی این محصول کردند، اما سطح کشت به حدی نیست تا نظر سرمایه گذاران را برای احداث کارخانه‌های فرآوری زعفران به خود جلب کند.

زمانی عنوان کرد: در شهرستان کشاورزانی را داریم که حتی گل زعفران را به صورت خام به فروش می‌رسانند، چون برای کشاورز اقتصادی‌تر است.

نارضایتی کشاورزان از اقدامات شرکت تعاونی زعفران کاران

او خاطر نشان کرد: شرکت تعاونی زعفران کاران شهرستان نطنز تشکیل شده است تا گل زعفران را خریداری و فرآوری کند و به فروش برسانند، اما تا به این لحظه هیچ گونه اقدام جدی نشده و تعاونی زعفران کاران شهرستان نطنز فقط یک عنوان نمادین است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نطنز در خصوص اقدامات این اداره برای افزایش میزان تولید گفت: برگزاری کلاس‌های آموزشی کاشت زعفران، شناخت و نحوه مبارزه با بیماری‌ها و آفت‌ها، تست مکانیزه و تغذیه برای زعفران کاران برگزار شده است.

با توجه به کیفیت بسیار بالای زعفران نطنز و اشتغال زایی از تولید تا فرآوری زعفران، حال باید دید مسئولان از جمله تعاونی زعفران کاران شهرستان نطنز چه راهکار‌هایی را برای جلوگیری از خام فروشی و فرآوری این محصول با ارزش پیش خواهند گرفت.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.