- نویسنده : میترا زمانی
- 02 مارس 2018
- کد خبر 30495
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
مقاله: بررسی عصارهی هیدروالکلی میوه تمشک (Raspberry fruit) بر حافظهی احترازی غیرفعال و درد ناشی از ایسکمی مغزی و خونرسانی مجدد به مغز در رت نژاد ویستار
محمدحسین محمدی مهدیآبادی حسنی۱، مجتبی مرادی۲، سیداسماعیل خوشنام۲، شیما محمدی ۳
۱- ۱- گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
۲- ۲- گروه فیزیولوژی، مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران
۳- ۳- گروه علوم اعصاب، دانشکده فناوریهای نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:
مقدمه: ایسکمی مغزی یکی از علل اصلی مرگ وضدالتهادر جهان است. فلاونوئیدهای موجود در تمشک با غیرفعال کردن رادیکالهای آزاد، میتوانند نقش مهمی در برابر آسیبهای ناشی از استرس اکسیداتیو در سیستمهای بیولوژیک ایفا کنند.
هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی عصاره هیدروالکلی تمشک بر آسیبهای ناشی از ایسکمی رپرفیوژن مغزی در رت نژاد ویستار بود.
روش بررسی: در این مطالعهی تجربی، ۴۲ موش صحرایی بالغ نژاد ویستار با میانگین وزنی ۲۵۰-۲۰۰گرم به شش گروه (شاهد) sham، گروه ایسکمی رپرفیوژن دریافتکننده نرمال سالین و گروه ایسکمی رپرفیوژن تیمار شده با عصاره تمشک (دوزهای ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیگرم، به صورت درون صفاقی) تقسیم شدند. ایسکمی گلوبال مغزی بوسیله مسدود کردن شریان کاروتید مشترک به مدت ۳۰ دقیقه انجام شد و متعاقباً برقراری جریان خون انجام میشد. تست رفتاری توسط شاتل باکس و تست ضددرد توسط تیل فیلیک انجام شد.
نتایج: تجویز عصاره تمشک در دوزهای ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیگرم بر کیلوگرم موجب افزایش معنیدار (۰۵/۰ P<) حافظه احترازی غیرفعال شد. همچنین، عصاره تمشک موجب افزایش تأخیر رفلکس درد در تست تیل فیلیک شد.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از اثرات حفاظتی عصاره میوه تمشک در برابر اختلال حافظه احترازی و درد ایجاد شده در اثر ایسکمی بود که احتمالاً به دلیل اثرات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی عصاره میوه تمشک بوده است.
برای دریافت متن کامل مقاله روی دکمه دانلود کلیک کنید
https://medplant.ir/?p=30495