
نام فارسی: پسته
نام انگلیسی: Pistachio
نام علمی: Pistacia vera
خانواده: Anacardiaceae, Pistaciaceae
خواص درمانی: ضد کمخونی، ضد سرطان، ضد آلزایمر، ضد پارکینسون، کاهش دهنده چربی خون، کاهش دهنده کلسترول خون، کاهش دهنده مشکلات قلبی-عروقی، کاهش دهنده وزن، محافظت از قلب، تقویتکننده قوای جنسی، آنتیاکسیدان.
- روغن پسته در درمان درد کبد، دل آشوبگی و تقویت دهانه معده نقش دارد.
- دمکرده پوست سبز پسته خاصیت ضد استفراغ دارد، همچنین برای تهیه مربا و ترشی نیز استفاده میشود.
ماده مؤثّره: کربوهیدرات، چربی، پروتئین، قند، ویتامینهای: B1، B2، B3، B5، B6، B9، C، پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، آهن، روی و منگنز، فیبر، اسیدهای چرب از جمله: اسید میریستیک، اسید پالمیتیک و اسید استئاریک؛ اسانس که از پوست استخراج شده و در برخی داروها استفاده میشود.
اندام مورد استفاده: میوه و پوست تازه و سبز پسته.
اشکال دارویی موجود: بیشترین مصرف پسته از میوه به صورت تازه یا خشک میباشد، از اسانس پوست و روغن پسته، در برخی موارد در داروهای فرآوری شده استفاده میشود.
نکات مهم: مصرف در حد اعتدال، فاقد عوارض جانبی میباشد.
پونه پورامینی (کارشناس ارشد گیاهان دارویی)
منبع: ۱- گیاهان دارویی و گیاه درمانی، تالیف دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، انتشارات دنیای تغذیه، تابستان ۱۳۸۹.
۲- سایت ویکیپدیا، دانشنامه آزاد، پسته.
https://medplant.ir/?p=23586