×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۲۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
خواص رئولوژیک اجزای سازنده صمغ اسفرزه

خواص رئولوژیک اجزای سازنده صمغ اسفرزه (Plantago psyllium)

حجت الاسلامی محمد*, رئیسی فاطمه, اسدی معصومه, محمدیان مهران, سامانیان نرگس

* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران

.

چکیده:

مقدمه و هدف: اسفرزه (Plantago psyllium) گیاهی است که به صورت بومی در پهنه وسیعی در هند، ایران و پنجاب می روید. صمغ اسفرزه به دلیل ایجاد خواص رئولوژیک مطلوب در گستره وسیعی از مواد غذایی کاربرد دارد.
روش تحقیق: در این تحقیق اجزای مختلف صمغ اسفرزه به روش آبی و قلیایی استخراج شده و خواص رئولوژیک این اجزا در دماهای ۳۰، ۶۰ و ۸۰ درجه سانتیگراد با استفاده از رئومتر بروکفیلد مدل RV DV III مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج و بحث: نتایج حاصل با مدل هرشل بالکلی انطباق داده شد. نتایج نشان داد که این اجزا رفتارهای متفاوتی در فرآیند حرارتی از خود نشان می دهند.
توصیه کاربردی/ صنعتی: مطابق با نتایج تحقیق حاضر، بیشترین تغییرات در بخش AEG0.5 موسیلاژ استخراج شده از اسفرزه مشاهده شد.

.

دانلود Download

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.