به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از واحد مرکزی خبر، پژوهشگران اصفهانی موفق به ساخت آدامس آلوئه ورا برای درمان آبسه های دهانی و کمک به کاهش خشکی دهان ناشی از شیمی درمانی شدند.
رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان امروز گفت: راضیه ردانی پور از رساله دکتری عمومی خود با عنوان «طراحی و فرمولاسیون آدامس آلوئه ورا و ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن» به راهنمایی دکتر ابوالفضل اصلانی و دکتر علیرضا قنادی ، با موفقیت دفاع کرد.
دکترمیناییان با بیان اینکه گیاه صبرزرد یا آلوئه ورا دارای اثرات آنتی اکسیدان، ضد التهاب، التیام بخش، آنتی سپتیک، ضد سرطان و ضد دیابت است افزود: این پژوهش با هدف طراحی و ارزیابی فرمولاسیون آدامس آلوئه ورا با طعم و کیفیت مناسب با اندیکاسیون بهبود آبسه های دهانی و کمک به کاهش خشکی دهان ناشی از شیمی درمانی اجرا شد.
محقق این طرح تحقیقاتی نیز با بیان اینکه در این مطالعه مقدار کربوهیدرات پودر آلوئه ورا بر حسب مانوز و ترکیبات فنلی( متابولیت های ثانوی) بر حسب اسید گالیک تعیین شدگفت: مانوز، قند ۶ کربنی است که اهمیت زیادی در متابولیسم بدن انسان دارد .
خانم ردانی پور افزود: در این طرح ،پودر آلوئه ورا، شکر، گلوکز مایع، گلیسیرین، شیرین کننده و نیز طعم دهنده های متفاوت به پایه های نرم شده آدامس افزوده شد.
وی گفت: در فرمولاسیون آدامس آلوئه ورا ۱۰ درصد عصاره خشک شده آلوئه ورا وارد پایه آدامس و به قطعاتی با سایز مناسب بریده شد.
محقق طرح افزود: بر روی آدامس های تهیه شده آزمایشاتی از جمله یکنواختی وزن، یکنواختی محتوا، ارزیابی خصوصیات ارگانولپتیک آدامس های ساخته شده و ارزیابی طعم انجام شد.
خانم ردانی پور با اشاره به ساخت و ارزیابی ۱۶ فرمول از آدامس آلوئه ورا افزود: این بین فرمول های ساخته شده ، فرمولاسیون F16 از لحاظ سختی، عدم چسبندگی، حجم و مزه امتیاز بالاتری بدست آورد و پس از ۳۰دقیقه بیش از ۹۰درصد محتوای دارویی خود را آزاد کرد.
وی افزود: فرمولاسیون F16 با شیرین کننده های مانیتول، آسپارتام و شکر انتخاب و از بین طعم دهنده های مختلف مورد استفاده طعم نعناع که بیشترین پذیرش را بین مصرف کنندگان داشت، انتخاب شد.
https://medplant.ir/?p=18041