به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، با توجه به کمبود منابع آبی شهرستان های خاتم و مروست، خشکسالی های مکرر، اثرات سوء کشاورزی سنتی و استفاده از گیاهان پرآبخواه و در نتیجه افت سفره آبهای زیرزمینی و نیز بهرهبرداری غیر اصولی مراتع، برنامهی بهبود الگوی کشت و سوق دادن کشاورزان منطقه به کشتهای کمآب و مقاوم به خشکی در راستای پیشبرد اهداف طرح مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و توسعه روستایی (تعمیم ترسیب کربن) در دستور کار قرار گرفته است.
نظر به این که روستاهای محدوده طرح دارای نیروی جوان آماده به کار بوده و بحث اشتغالزایی به منظور جلوگیری از مهاجرت به مناطق شهری از اولویتهای اصلی است، ایجاد مزارع آنغوزه به عنوان گیاهی با نیاز آبی پایین و بهرهوری اقتصادی بالا از مناسب ترین انتخابها جهت معیشت جانبی پایدار و در راستای کاهش فشار به منابع آبی و مراتع بوده و منافع اقتصادی مطلوبی را عاید بهره برداران میکند.
در این راستا نیز در قالب طرح ترسیب کربن با توجه به علاقهمندی و درخواستهای متقاضیان، پس از بازدید از زمینهای معرفی شده، بذر گیاه آنغوزه به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار گرفت و با حمایت و مشاورههای طرح ترسیب کربن، بذرپاشی و کشت گیاه دارویی آنغوزه تلخ با مشارکت بیش از ۳۰ نفر از کشاورزان در سطحی بالغ بر ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی رها شده روستاهای محدودهی این طرح انجام شد.
یادآور میشود، آنغوزه در دو نوع آنغوزه شیرین و تلخ، گیاهی علفی و چند ساله است که از شیره آن در اثر تیغ زدن ریشه یا پایین ساقه میتوان استفاده دارویی کرد. شیرهی آنغوزه در درمان بیماریهای قلبی و عروقی، دفع انگل و عفونت معده، تقویت سیستم گوارش بدن، کاهش فشار خون و دیگر موارد نقش بسزایی دارد.
هما کنون این گیاه در شهرستانهای اشکذر، اردکان، یزد، تفت، بهاباد، بافق، خاتم و مهریز رویش دارد و با توجه به شرایط رویشی این گیاه، کشت زراعی این گیاه در شهرستان خاتم و مروست موفق بوده به طوری که ۰٫۵ تن در هکتار برداشت شده و میتواند درآمد بالایی برای کشاورزان به دنبال داشته باشد. این گیاه به کشورهایی همچون اروپا، هندوستان، چین و افغانستان صادر میشود.
https://medplant.ir/?p=35374