به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مهندس محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: شکاعی را که با نام‌های دیگری چون بوقناق، خارپنبه، خار پیرزن، چرخله و کنگر نیز می‌شناسند، گیاهی با طبیعت گرم و خشک است. وی با اشاره به این‌که در قاعده طبق گل، اینولین وجود دارد که قبل از شکوفا شدن گل به مصرف می‌رسد، تأکید کرد: ریشه و میوه شکاعی در قطع خونریزی از سینه و مقعد مؤثر است.

روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، مهندس پویان با بیان این‌که این گیاه در بیماری‌های معده، کبد و تب‌ های کهنه اثرات مفیدی دارد و اثر آن در کودکان و اطفال بیشتر است، خاطر نشان کرد: این گیاه در بیماری‌های فلج و رعشه اثرات درمانی دارد، برای تسکین درد پشت مفید است و در استعمال خارجی، از ضماد برگ آن برای التیام زخم استفاده می‌شود. برای تهیه جوشانده از ۲۵-۳۰ گرم گیاه خشک در نیم لیتر آب به مدت ۵-۱۰ دقیقه استفاده می‌شود و مقدار مجاز مصرف، روزانه دو نوبت و هر نوبت یک استکان از جوشانده است.