به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایانا، کاظم عباسی با اعلام این خبر گفت: کینوا غله‌ ای است که آن را به‌ خاطر دانه ‌های خوراکی ‌‌اش کشت می‌کنند؛ در واقع کینوا غله واقعی نیست، بلکه شبه‌ غله است یا به عبارت دیگر ، کینوا اساساً دانه است اما شبیه غلات آماده و مصرف می‌شود.

وی با بیان اینکه کینوا یکی از خوراکی های سرشار از پروتئین و کمی شبیه جو پرک‌ شده است ادامه داد: کینوا به ‌اندازه‌ برنج پُر کاربرد است و به‌ تنهایی یا در غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد و خیلی خوشمزه است؛ این غله یکی از معروف ‌ترین غذاهای سالم در دنیا بوده، گلوتن ندارد، جزء خوراکی‌ های سرشار از فیبر است و همه انواع آمینواسید را دارا است همچنین کینوا سرشار از منیزیم، ویتامین‌های گروه ب، آهن، کلسیم، پتاسیم، فسفر، ویتامین E و انواع آنتی اکسیدان ‌های مفید است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان هریس با اشاره به خواص بی نظیر این دانه شبه غله گفت: امسال با توجه به مساعد دیدن اقلیم منطقه خواجه به شکل آزمایشی در سطح نیم هکتار در بخش خواجه روستای هیق با نظارت کامل کارشناسان مرکز اقدام به کشت این دانه شده که امیدوارم با حصول نتیجه مطلوب و دلخواه در سال های آتی شاهد افزایش سطح زیر کشت این غله در شهرستان باشیم.