به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایانا، حسین زینلی مشاور معاون وزیر و مجری طرح گیاهان دارویی با اشاره به اینکه سطح کشت گل محمدی در کشور ۳۰ هزار هکتار است، گفت: بهصورت متوسط از این میزان سطح زیر کشت، ۶۰ هزار تن محصول گل محمدی تولید میشود.
وی ادامه داد: برداشت گل محمدی از ۱۵ فروردین در استانهای سیستان و بلوچستان آغاز شده و تا اواسط تیر ماه در کاشان ادامه دارد.
به گفته زینلی در حال حاضر صنایع تبدیلی و عرقیات هر کیلوگرم گل محمدی را ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان خریداری میکنند و مشکلی در بازار فروش این محصولات در کشور وجود ندارد.
زینلی با اشاره به اینکه برنامهریزی کردهایم تا در دو سال آینده ۳۰ درصد از گل محمدی را بهصورت اسانس صادر کنیم، میزان ارزآوری گل محمدی در سال گذشته را حدود ۸ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: حدود ۲٫۵ تن اسانس، ۳۰۲ تن گل خشک و حدود ۳ میلیون لیتر گلاب صادر شده است.
وی با اشاره به این که میزان تولید گل محمدی در کشور نسبت به سال گذشته دو هزار تن افزایش تولید خواهد داشت، افزود: افزایش تولید این محصول به دلیل توسعه سطح زیر کشت، اصلاح و بازسازی باغات بوده است.
به گفته مجری طرح گیاهان دارویی برای کشت گل محمدی بهصورت دیم تسهیلات ۴ درصدی پرداخت میشود.
زینلی گفت: به دنبال تولید اسانس های نوع اول و دوم هستیم تا بتوانیم آن را به کشورهای تراز اول دنیا صادر کنیم و شاهد ارزش افزوده چند برابری این محصول باشیم؛ همچنین به دنبال تولید بهترین عطر، ادکلن ها و طعم دهندهها از این محصول نیز هستیم.
وی از جمله مشکلات موجود در کشت گل محمدی را برداشت این محصول عنوان کرد و از شرکتهای دانشبنیان خواست تا با ورود به این عرصه در ساخت دستگاههای برداشت به وزارت جهاد کشاورزی کمک کنند.
https://medplant.ir/?p=34765