به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه قرن‌های متمادی گیاه پنج انگشت در درمان بیماری‌های زنانه کاربرد داشت، گفت: تحقیقات، احتمال اثر این گیاه را در درمان بسیاری از بیماری‌ها که همراه با اختلال در فعالیت سیستم‌های دوپامینی در بدن ایجاد می‌شوند را مطرح می‌سازد.

محسن پویان گفت: گیاه پنج انگشت که با نام‌های فلفل بری، فلفل، شجره مریم و کف مریم نیز شناخته می‌شود، محرک، مدر و اشتهاآور است.

وی با بیان اینکه میوه، دانه، برگ و گل پنج انگشت در گیاه درمانی کاربرد دارد، افزود: در موارد بزرگ شدن کبد و طحال کاربرد دارد.

این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان این اینکه این گیاه با تاثیر بر محور هیپوتالاموس ـ هیپوفیز منجر به افزایش LH  و کاهش FSH شده و اثر خود را اعمال می‌کند، تصریح کرد: این گیاه دارویی، با اتصال روی گیرنده‌های دوپامینی باعث تنظیم ترشح پرولاکتین می‌شود.

پویان ادامه داد: گیاه پنج انگشت از رشد فیبروم در جدار رحم جلوگیری می کند و خطر بروز سرطان سینه را کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه برای موارد ناباروری مصرف آن توصیه شده است، اظهار کرد: روزی سه نوبت به صورت دم کرده ۰.۵ تا یک گرم در نصف لیوان آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه آماده شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

نکات احتیاطی

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه مصرف بیش از حد این گیاه باعث سرگیجه، سردرد، تهوم و خارش می‌شود، یادآور شد: زنان باردار و افرادی که داروهای واجد بروموکریپتین و دوپامین مصرف می‌کنند، نباید این گیاه را استفاده کنند.