به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره کنترل، پیشگیری و درمان کرونا ویروس اظهار کرد: «نقش مهم فنل‌ها، فلاونوئیدها و آنتوسیانین‌ها در برخی از گیاهان دارویی، سبزیجات و میوه‌ها برای پیشگیری و درمان بیماری ویروس کرونا غیرقابل انکار است.»

وی اضافه کرد: «علاوه بر بیماری‌‌هایی مانند دیابت، ناراحتی‌های کلیوی، سرطان و سایر بیماری‌های تنفسی، نداشتن یک برنامه غذایی مناسب حاوی ترکیبات مفید و سوء‌تغذیه از سایر عوامل مهم در ابتلا به بیماری کرونا ویروس است.»

رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس تصریح کرد: «وجود برخی ترکیبات مفید و مؤثره دارویی در گیاهان دارویی، سبزیجات و میوه‌ها علاوه بر تأمین بخشی از انرژی، نقش مهمی در تقویت و بهبود سیستم ایمنی بدن دارند. برخی از ویتامین‌های مهم که در سیستم ایمنی بدن نقش مهمی ایفا می‌کنند می‌توان به ویتامین‌های A, C, D اشاره کرد.»

نقش گیاهان در پیشگیری از ابتلا به بیماری ویروس کرونا

قاسمی پیربلوطی عنوان کرد: «اغلب این ویتامین‌ها در سبزیجات و میوه‌ها مانند کلم، گل کلم، شاهی، شلقم یا سایر گیاهان تیره شب بو یا چلیپائیان، انواع مرکبات و تیره سداب، گوجه‌فرنگی، فلفل قرمز و سبز، فلفل دلمه، انواع بری‌ها مانند کرن بری، بلوبری و قره قاط ایرانی، کیوی، برگ چغندر، اسفناج، کاهو، کدو حلوایی، هویج، حبوبات و غیره به وفور یافت می‌‌شوند و قرار دادن آنها در سبد غذایی روزانه افراد به ویژه افراد حساس توصیه می‌شود.»

وی تأکید کرد: «البته این ویتامین‌ها ممکن است در سایر مواد غذایی با منبع غیرگیاهی قارچ‌های خوراکی یا منابع دامی، طیور و آبزیان مانند گوشت تازه، شیلات و ماهیان سردآبی و … نیز وجود داشته باشند.»

رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس یادآور شد: «مهم‌ترین موضوع توصیه مردم به مصرف برخی گیاهان دارویی، سبزیجات و میوه‌ها با خاصیت تقویت سیستم ایمنی و خواص ضدویروسی است. وجود ترکیبات مهم و مؤثره دارویی در برخی گیاهان دارویی، سبزیجات و میوه‌ها به واسطه داشتن گروهی از ترکیبات مانند ترپنوئیدها، فنل‌ها و فلاونوئیدها در اندام‌های مختلف مانند میوه، دانه، برگ، ریشه، پوست و حتی ساقه، علاوه بر تحریک و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسیار مهم ضدویروسی دارند.»

قاسمی پیربلوطی تشریح کرد: «نتایج تحقیقات قبلی حاکی از اثرات ضدویروسی ترکیبات ترپنوئیدها، فنل‌ها و فلاونوئیدها بر بیماری‌های ویروسی کرونا مانند سارس و مرس بوده است. از مهم‌ترین گروه‌های شیمیایی این ترکیبات طبیعی با خاصیت ضد ویروسی «پلی فنل‌ها» هستند. نتایج تحقیقات نشان داده که وجود ترکیبات فنلی که دامنه بسیار وسیعی از این ترکیبات طبیعی در گیاهان دارویی، سبزیجات و میوه‌ها وجود دارند علاوه بر اثرات پیشگیری دارای خواصی نظیر آنتی‌اکسیدانی و ضد سرطانی، درمان دیابت، ضد میکروب و ضد ویروس هستند.»

وی توضیح داد: «اسیدهای فنولیک (رزمارینیک اسید موجود در گیاهان تیره نعناع مانند مریم گلی، ریحان، مرزنجوش، آویشن، رزماری، نعناع فلفی و ملیس؛ گالیک اسید در توت فرنگی، انگور سیاه، میخک، چای و…)، فلاونیوئیدها و فلاون‌‌های گلیکوزیدی مانند کامفرول از ترکیبات مؤثره برای مقابله با کرونا هستند.

رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس متذکر شد: «در برخی گیاهان رازیانه، چای سبز، سیب سرخ، کلم‌ها به‌خصوص بروکلی، پیاز، گوجه فرنگی، کدو و اسفناج، انواع بری‌ها، کاهو، هلو، آلوئه ورا، سویا، گل راعی یا چای شبان، رزماری و … از مهم‌ترین‌ ترکیبات موثره و دارویی هستند که علاوه بر پیشگیری نقش موثر ضد ویروسی دارند.»