- نویسنده : میترا زمانی
- 21 ژانویه 2016
- کد خبر 24849
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
مجید انوشیروانی،مدیر گروه آموزشی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره خواص گیاه دارویی گاوزبان چنین توضیح می دهد: گاوزبان موجود در ایران طبیعت گرم و تر در درجۀ اوّل دارد و به همین دلیل ایمن شمرده میشود. گاوزبان مفرح, مقوی ارواح و حرارت غریزی و اعضای رییسه (مثل قلب، مغز و کبد) و حواس است. هر دو جنس و گونۀ گاوزبان کاربردهای مشابهی دارند ولی برخی عوارض در گاوزبان اروپایی (ناشی از آلکالوئیدهای پیرازولیدن) مصرف آن را بهخصوص در بیماران کبدی و در زنان باردار محدود میکند.
ایشان اشاره می کنند که دمنوش گاوزبان بهترین نوشیدنی برای افراد مضطرب است. کیفیت گرم و تر گاوزبان مصرف آن را در فصل پاییز و فصول سرد مناسبتر میکند بهخصوص برای کسانی که به هر دلیل دچار استرسهای جسمی, فکری و عاطفی زیادی باشند.
جوشاندۀ گل گاوزبان برای تقویت قلب و سیستم عصبی، پاکسازی بدن و قلب از برخی مواد تباه سودمند است. مقدار لازم در یک فرد بالغ عبارت است از ۵ گرم در حجم حدود ۲۵۰ سیسی آب جوش، که باید آرام و ملایم تا حد رسیدن به ۱۵۰ سیسی جوشانده و سپس با اندکی لیموعمانی یا آبلیموی تازه و تنها اندکی عسل یا نبات مصرف شود.
البته باید توجه کرد که مصرف گل گاوزبان بهتنهایی در افرادی که فشارخون بالا دارند, میتواند بهشدت مخاطره انگیز باشد.
https://medplant.ir/?p=24849