به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از خبرگزاری فارس، محمدحسن عصاره در کارگروه گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه تکیه بر نفت در اقتصاد موجب میشود تا دشمنان در برهههای خاص برای اقتصاد کشور مشکل ایجاد کنند، اظهار کرد: عربستان به قیمت ضرر خودش حاضر است که قیمت نفت را پایین بیاورد تا جمهوری اسلامی را با مشکل مواجه کند.
وی گفت: اسپانیا فکر کرد که میتواند با ایران رقابت کند و از ۷ هزار تن زعفران که تولید میکرد اکنون تنها ۷۰۰ کیلوگرم تولید میکند و اکنون فهمیده که نمیتواند با ایران رقابت کند.
این مسئول افزود: خداوند موهبتی به ما داده که در اختیار دیگران نیست و تا فهمیدند که از نظر کیفی و کمی به پای ایران نمیرسند کار را تعطیل کردند.
عصاره بیان کرد: زعفران به این خوبی و با کیفیتی در ایران تولید میشود و ما به درستی از آن استفاده میکنیم.
این مسئول گفت: افغانستان از ایران پیاز زعفران به صورت غیرقانونی برده و عربستانیها و آمریکاییها در حال هزینه برای رسیدن به کیفیت ایران هستند ولی هنوز موفق نشدهاند. عصاره افزود: در بازدید قاچاقی که به آنجا رفتم، مشاهد کردم که در زعفران به این زودی به گرد ایران نمیرسند.
وی بیان کرد: الان متوسط عملکرد ما ۳ تا ۴ کیلوگرم در هکتار است که با مختصر کاری میتوانیم به ۶ تا ۷ کیلوگرم در هکتار برسانی و این گیاه کمتوقعترین گیاه از نظر آب است و دوره رویشی آن هم تنها دو تا سه ماه است.
عصاره گفت: در اراضی خاصی که بیابانی است رویش دارد و باید پرسید آیا این ظرفیت نباید به یک اقتصاد جهانی بزرگ تبدیل شود؟
وی گفت: به راحتی سطح زیر کشت زعفران که امروزه حدود ۹۰ هزار هکتار است، قابل افزایش به ۲۰۰ هزار هکتار تا پایان برنامه ششم توسعه است.
این مسئول گفت: امسال پیشبینی تولید ۱۰۰ تن را داریم و به راحتی میتوانیم تا ۲۵۰ تن افزایش محصول دهیم و بازار دنیا را محکم در چنگ داشته باشیم.
عصاره خاطرنشان کرد: این محصول را نباید در آینده مفت به دنیا بدهیم چراکه آنها در هر موضوعی به دنبال گرفتن گلوی ما هستند.
وی افزود: دولت مقتدری میتواند بگوید که دو سال زعفران را میخرم و در دریا میریزم چراکه اکنون مفت از ایران خریداری میشود.
عصاره اظهار کرد: داروی آلزایمر فقط از طریق زعفران تولید میشود و جایگزین شیمیایی ندارد و اکنون در فرانسه با زعفران با یک گردش مالی بزرگ در حال تهیه این دارو هستند.
این مسئول در ادامه به یک محصول دیگر اشاره کرد و گفت: در گل محمدی سطح زیر کشت در کشور ۲۰ هزار هکتار است و رتبه اول جهان را داریم و کشور دوم رقیب ما بلغارستان است که سطح زیر کشت آنها تنها دو هزار هکتار است.
وی گفت: درآمد بلغارستان ۴ میلیارد دلار و درآمد ما تنها ۵۰ میلیون دلار است.
عصاره تصریح کرد: در این کار دانش به کار نبردهایم و از ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال پیش گلابگیری سنتی داریم که محصول سنگین و حجیم و بیارزش میفروشیم اما آنها به سمت صنعت اسانس رفتهاند.
وی گفت: هر لیتر اسانس آنها ۵۵ میلیون تومان درآمد دارد و اگر ما به این سمت برویم قابلیت تولید اسانس یک لیتر در هر هکتار از مزارع گل محمدی را داریم.
https://medplant.ir/?p=22627