- نویسنده : میترا زمانی
- 17 جولای 2015
- کد خبر 22307
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
کنجد گیاهی است یکساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است . برگهای آن یبضی ، باریک و نوک تیز است . گلهای آن برنگ سفید و یا قرمز بطور تک تک در کناره برگ های قسمت انتهایی ساقه ظاهر می شود .میوه این گیاه بصورت کپسول و محتوی دانه های کوچک و مسطح و بیضوی است که دانه کنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است .وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است . در حال حاضر چین بزرگترین تولید کننده کنجد در دنیا می باشد .
کنجد دارای پروتئین ، ویتامین های B,D,E,F و لسیتین Lecithin می باشد . مقدار روغن آن در حدود ۵۰% است.روغن کنجد یکی از روغن های اشباع نشده و مفید برای بدن است و در آمریکای شمالی و کانادا بمقدار زیاد مصرف می شود و دلیل آن است که این روغن نه فقط کلسترول بد را بالا نمی برد بلکه آنرا کاهش می دهد .کنجد دارای خواص دارویی بسیاری است که در زیر به چند مورد آن اشاره می کنیم.
کنجد گرفتگی صدا را از بین می برد .
نرم کننده معده و روده است.
کنجد فشار خون را کاهش می دهد.
کنجد ضد رماتیسم است.
برای رفع ناراحتی کیسه صفرا مفید است.
روغن کنجد برای رفع تنگی نفس و سرفه خشک و زخم ریه مفید است.
شما می توانید از روغن کنجد بجای روغن زیتون در سالاد استفاده کنید.
منبع: پایگاه جامع اطلاع رسانی پزشکان ایران
https://medplant.ir/?p=22307