نام فارسی: بادرنجبویه
نام انگلیسی: Lemon balm, balm
نام علمی: Melissa officinalis
خانواده: Lamiaceae
خواص درمانی: ضد باکتری، ضد عفونیکننده، ضد قارچ، ضد درد، ضد تب، ضد تبخال، ضد اسپاسم، ضد میگرن، مقوی قلب، مقوی معده، مقوی رحم، مقوی کبد، معرق، خوابآور، آرامبخش، درمان مشکلات رودهای- معدهای با منشأ عصبی، تقویتکننده گردش خون، درمان سرماخوردگی، اشتهاآور، درمان مشکلات و دردهای قاعدگی.
ماده مؤثّره: برگهای گیاه حاوی اسانس و مهمترین ترکیبات اسانس شامل: سیترونلال، ژرانیال و نرال میباشد، اسید رزمارینیک، فلاونوئید و تریترپنها از دیگر ترکیبات بادرنجبویه میباشند.
اندام مورد استفاده: برگ.
اشکال دارویی موجود: گیاه خشک یا تازه جهت دمکرده و جوشانده، اسانس، عصاره هیدرو الکلی، قرص، کپسول، عرق گیاهی و قطره.
نکات مهم: مصرف در حد اعتدال فاقد عوارض جانبی میباشد.
پونه پورامینی (کارشناس ارشد گیاهان دارویی)
منبع: ۱- گیاهان دارویی و گیاه درمانی، تالیف دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، انتشارات دنیای تغذیه، تابستان ۱۳۸۹.
۲- گیاهان دارویی، تالیف پروفسور هانس فلوک، ترجمه دکتر محمدرضا توکلی و دکتر محمدرضا صداقت، ۱۳۶۶٫
۳- سایت ویکیپدیا، دانشنامه آزاد، گیاه دارویی بادرنجبویه.
https://medplant.ir/?p=22298
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
با تشکر