وی در خصوص پوست ریشه میوه زرشک، افزود: پوست ریشه این میوه خاصیتی ضد میکروب آنتی بیوتیک دارد و حرکات روده را تحریک کرده و مقوی معده، کبد وبه نوعی اشتهاء آور است.
پژوهشگر گیاهان دارویی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هر فرد باید در طول روز از زرشک استفاده کند، اظهار کرد: افراد می توانند مقدار۱۰ گرم زرشک را با نیم لیتر آب جوشانده و مصرف کنند و هم چنین این میوه را می توان به صورت تازه نیز مورد استفاده قرار داد.
پویان با بیان اینکه میوه زرشک خاصیت های بسیاری برای بیماران دارد،عنوان کرد:مصرف این میوه در خصوص دفع انگل های کبد، درمان بیماری یرقان، اسهال های صفرایی و برای جلوگیری از ایجاد سنگ صفرا بسیار موثر است.
وی با بیان خاصیت های برگ این میوه اظهار کرد: برگ زرشک اسهال های مزمن را درمان می کند وبه دلیل این که دارای مقدار بسیاری ویتامین ث است، در درمان بیماری اسکوربوت اثر مفیدی دارد.
پژوهشگر گیاهان دارویی خراسان جنوبی تصریح کرد: سبوس و ریشه زرشک حاوی انواع بسیاری ازمواد شیمیایی به نام آلکالوئید ایزو کیتولین است و باعث پایین آوردن تب، کاهش تورم وفشارخون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک بسیارمی کند.
پویان بیان کرد: برطرف کردن سوزش ادرار، درمان واریس، زردی ویرقان، برطرف کردن بی اشتهایی، منظم کردن اعمال دستگاه گوارش ،ازبین بردن سوء هاضمه از جمله خواص سبوس و ریشه زرشک به شمار می آیند.
وی خاطرنشان کرد: آب زرشک عمل دستگاه گوارش را منظم کرده و مانع ورم طحال و بیماری بواسیر می شود و خونریزیهای قاعدگی را منظم ودرواقع خوردن آب زرشک حالت تهوع، استفراغ، صفرا، کبد، سوء هاضمه، سنگ کلیه ، قلنج کلیه و کبد را از بین می برد.
پژوهشگر گیاهان دارویی خراسان جنوبی یاد آورشد: میزان مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی می تواند سبب ناراحتی معده و روده ها شود و جذب ویتامین B کافی در بدن را دچارمشکل کند.
https://medplant.ir/?p=1200