رژیم غذایی نامناسب، استفاده از غذاهای چرب و پرکالری، فرهنگ ناصحیح استفاده بیش از حد از غذاهای فوری (فستفودها) نظیر پیتزا، سس مایونز، فرهنگ نادرست مصرف زیاد گوشت قرمز در جامعه و زندگی کمتحرک ماشینی در کشور ما باعث شده است افراد زیادی به مشکل بالا بودن چربی و کلسترول خون یا چاقی مبتلا باشند.
اولین و بهترین راه برای کاهش یا رفع این مشکل، اصلاح رژیم غذایی است. یکی از مهمترین توصیههای غذایی، کاهش مصرف گوشت قرمز و برنج و استفاده بیشتر از سبزیجاتی نظیر کلم، کرفس، هویج، کاهو، اسفناج، کدو و.. در رژیم غذایی روزانه است.
مصرف بیشتر غذاهای دریایی و سایر ترکیبات حاوی روغن امگا ۳ نیز توصیه میشود.
گیاهان دارویی زیادی نیز وجود دارد که کاهشدهنده چربی خون نیز است.
دمکرده آویشن که از دیدگاه طب سنتی ایران دفعکننده رطوبت و بلغم از بدن است، از پایینآورندههای مناسب چربی خون محسوب میشود.
مصرف روزانه یک قاشق چایخوری پودر یا نیمکوب شده سیاهدانه یا دانهتره هم میتواند در کاهش چربی خون نیز تاثیر داشته باشد.
سیر، سویا، گشنیز، جعفری و شوید از سبزیجات موثر در کاهش چربی و کلسترول است. بهعنوان مثال، نوشیدن دمکرده شوید و لیمو عمانی یک ساعت پس از غذا میتواند در کاهش سطح کلسترول و چربی خون موثر باشد.
چای پور (Puer) یکی از معروفترین انواع چای چینی است که دارای خواص بسیار قوی کاهنده چربی و کلسترول است. دمکرده پوست نارنگی و زنجبیل نیز میتواند موثر باشد.
جومینگ ز (Jueming ze) نیز گیاه بسیار موثری در کاهش چربی، کلسترول و قند خون است.
نوشیدن دمکرده زینان و عناب نیز در این امر موثر است. مصرف سماق همراه غذا نیز بهدلیل تاثیراتی که روی صفرا دارد، میتواند تاثیرات مناسبی در پایینآوردن چربی خون داشته باشد.
نکته قابل توجه اینکه اگر بیماری در حال استفاده از داروهای شیمیایی نظیر سیمواستاتین یا آترواستاتین برای چربی بالای خون است نباید بدون نظر پزشک این داروها را قطع کند و برای جایگزینی با گیاهان دارویی باید با پزشک معالج خود مشورت کند.
https://medplant.ir/?p=5404