×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
کاربرد اسانس زنجبیل به عنوان قارچ کش در کشاورزی

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی، پژوهش ها نشان میدهند که از زمان های قدیم اسانس های استخراج شده از گیاهان ویژگی های بیولوژیکی زیادی به ویژه خواص ضد میکروبی از خود نشان داده اند. با پیشرفت علم و فناوری و بهبود استانداردهای زندگی، مردم به دنبال راه حل هایی برای بهداشت مواد غذایی بدون افزودنی های شیمیایی هستند. بنابراین، آفت‌کش‌های بیولوژیکی مورد توجه ویژه دانشمندان قرار گرفته اند، زیرا این ترکیبات، سازگار با محیط زیست بوده و جایگزین های پایدار و مؤثر در برابر بسیاری از پاتوژن‌های گیاهی مضر هستند. هدف این مطالعه، ارزیابی خواص قارچ کشی اسانس زنجبیل برای مبارزه با بیماری سوختگی برگ گیاه تارو است که تولید جهانی این گیاه را تهدید می کند. کشاورزان اغلب از قارچ کش های مصنوعی بسیار سمی برای مدیریت بیماری ها استفاده می کنند، اما اثرات باقیمانده مواد شیمیایی اجتناب ناپذیر است. روش تقطیر با آب با کمک مایکروویو برای استخراج EOs زنجبیل و طیف‌سنج FTIR (ATR) برای ارزیابی ترکیبات شیمیایی آنها استفاده شد و سیترال به عنوان فراوانترین ترکیب با مقدار (۸۹٫۰۵٪) در اسانس شناسایی شد. پاتوژن جدا شده از گیاهان بیمار تارو با نام Phytophthora colocasiae شناسایی شد و به عنوان قارچ آزمایشی در مطالعه حاضر استفاده شد. اسانس زنجبیل در شرایط آزمایشگاهی برای خواص ضد قارچی از نظر مهار رشد میسلیوم، تولید اسپورانژیوم و جوانه زنی زئوسپور و همچنین مهار نکروز برگ و بنه مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش های مکرر نشان داده اند که، غلظت اسانس زنجبیل با مقدار (۱۲۵۰ ppm) کمترین دوز برای مهار صد درصدی رشد قارچ، جوانه زنی اسپور و تشکیل اسپورانژیا و همچنین ارزیابی نکروز برگ است. این مطالعه به مدیریت و کنترل آسان، اقتصادی و زیست محیطی بیماری های گیاهی با استفاده از اسانس ها و فرآورده های جانبی اشاره دارد.

منبع خبر : nature.com

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.